Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļana Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangā atrodas ārpus TOP 50.

Ostapenko, kura aizvadītajā nedēļā turnīros nepiedalījās un pirmdien uzsāks Dohas 500 punktu turnīru, WTA rangā zaudēja divas pozīcijas un tagad ierindojas 51. vietā. Savukārt Sevastova pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas Adelaidas turnīrā pakāpās vienu pozīciju uz augšu un šobrīd ierindojas 55. vietā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 278. vietu, Daniela Vismane atrodama 498. pozīcijā, Kamilla Bartone ierindojas 727. vietā, bet Margarita Ignatjeva ieņem 985. vietu. Savukārt ārpus pirmā tūkstoša atrodas divas citas Latvijas jaunās tenisistes Elza Tomase (1104.) un Darja Semenistaja (1135).

WTA ranga līderpozīcijā ierindojas Ešlija Bārtija, kurai seko Naomi Osaka, Simona Halepa, Sofija Kenina un Jeļina Svitoļina.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudējis trīs vietas un ieņem 189. pozīciju, Mārtiņš Podžus pēc divu vietu kāpuma atrodams 443. pozīcijā, bet Kārlis Ozoliņš noslīdēja uz 989. vietu.

Ārpus pirmā tūkstoša atrodas Artūrs Lazdiņš (1561.), Mārtiņš Rocēns (1561.) un Jānis Podžus (1596.).

ATP rangā pirmajā vietā ir Novāks Džokovičs, aiz kura ierindojas Rafaels Nadals, Daniils Medvedevs, Dominiks Tīms un Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!