Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova ceturtdien, 13. janvārī, notikušajā izlozē uzzināja savas pretinieces Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Ostapenko šobrīd pasaules rangā ieņem 28. vietu, bet sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open" būs izlikta ar 26. numuru. Pirmajā kārtā viņai būs jātiekas ar slovākieti Annu Karolīnu Šniedlovu, kura pasaules rangā atrodas 90. vietā.

Abas tenisistes savā starpā augstākā līmeņa turnīros tikušās vienu reizi, 2016. gadā Sinsinati turnīrā ar 1-6, 7-6 (8:6), 7-6 (7:5) uzvaru svinot Latvijas tenisistei.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar horvātieti Donnu Vekiču vai amerikānieti Elisoni Riski, bet trešajā kārtā šajā zarā potenciālā pretiniece varētu būt ar ceturto numuru izsētā čehiete Barbora Krejčikova.

Savukārt Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 70. vietu, pirmajā kārtā spēlēs pret polieti Magdu Lineti (55. vieta rangā). Sevastova pret Lineti spēlējusi vienu reizi, 2016. gadā uzvarot Ņūheivenas turnīra kvalifikācijā ar 6-3, 3-6, 6-3.

Otrajā kārtā Sevastovas un Linetes pāra uzvarētāja tiksies ar krievieti Darju Kasatkinu (izsēta ar 25. numuru) vai kādu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām.

"Australian Open" sāksies pirmdien, 17. janvārī, un risināsies līdz 30. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!