Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā atkāpusies par divām vietām un ieņem 14. pozīciju, kamēr pēc karjeras lielākā panākuma cita tenisiste no Latvijas Darja pakāpusies par 45 pozīcijām.

Jau vēstīts, ka Ostapenko aizvadītajā nedēļā otrajā kārtā izstājās no Abū Dabī WTA turnīra, un šī neveiksme viņai neļāva nosargāt 12. pozīciju. Šonedēļ viņa piedalīsies turnīrā Dohā.

Semeņistaja aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) W40 līmeņa turnīrā Meksikā, un tas viņai ļāva no 256. vietas pakāpties uz 211. pozīciju.

Daniela Vismane zaudējusi vēl trīs vietas un šonedēļ ir 289.vietā. Diāna Marcinkēviča ieņem 386. vietu, bet no Latvijas pārstāvēm tālāk atrodamas Kamila Bartone (631.), Anna Ozerova (971.) un Margarita Ignatjeva (1293.).

Ranga galvgalī izmaiņu nav un līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka. Trešā ir tunisiete Onsa Žabēra, tālāk seko ASV tenisiste Džesika Pegula un Francijas sportiste Karolīne Garsija. Sestā ir Koko Gofa no ASV, septīto pozīciju ieņem grieķiete Marija Sakari, astotā ir neitrālā tenisiste Darja Kasatkina, devītā - šveiciete Belinda Benčiča, bet labāko desmitnieku noslēdz Jeļena Ribakina no Kazahstānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!