Foto: AP/Scanpix

Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs uz gadu atstādināts no jebkādas darbības sieviešu tenisa asociācijā (WTA) par izteikumiem Serēnas un Venusas Viljamsas virzienā, vēsta WTA oficiālā mājaslapa.

Komentējot māsu Viljamsu fiziskās spējas, Tarpiščevs Pirmā kanāla programmā "Večernij Urgant" nosauca par "brāļiem Viljamsiem". Par neveiksmīgo joku "humoristam" nāksies samaksāt 25 000 dolāru naudas sodu.

"Šamila Tarpiščeva paziņojums par divām vērienīgākajām sportistēm sieviešu tenisa vēsturē ir aizskarošs un pazemojošs, tam nav vietas mūsu sportā. Tarpiščeva izteikumi met ēnu uz mūsu vareno spēli un mūsu divām čempionēm. Par saviem komentāriem viņš ir pelnījis sodu," paziņojusi priekšsēdētāja un WTA ģenerāldirektore Steisija Allastere.

Viņa atzīmējusi, ka Tarpiščevam jāsniedz atvainošanās. "Soda pārskatīšana ir atkarīga no Tarpiščeva tālākās uzvedības. Sākumā viņam personīgi jāatvainojas māsu priekšā, bet pēc tam jāsniedz publiska atvainošanās," noslēdza WTA prezidente.

Arī ASV Tenisa asociācijas prezidents Deivs Hagertijs pieprasījis atvainošanos. "No viņa sagaida cieņu un profesionālo ētiku. Diemžēl viņa izteikumi tam neatbilst un ir aizskaroši," teikts paziņojumā.

Tarpiščevs ir PSRS un Krievijas goda treneris, Starptautiskās olimpiskās komitejas loceklis, vairāku Krievijas sporta organizāciju biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!