Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules otrā rakete Karolīna Pliškova piektdien negaidīti izstājās no Francijas atklātā tenisa čempionāta, ar 3-6, 3-6 piekāpjoties Horvātijas tenisistei Petrai Martičai, kura ir planētas 31. numurs.

Vēl pirmajā setā Martiča atradās iedzinējos ar 2-3, bet pēc tam pamanījās uzvarēt sešos geimos pēc kārtas, kas otro setu ļāva iesāk ar 2-0 vadību. Lai arī pēc tam Pliškova vienu breiku atspēlēja un panāca līdzsvaru, horvātiete tomēr spēja šajā mačā gūt uzvaru.

Līdz ar to jau tagad skaidrs, ka Japānas tenisiste Naomi Osaka arī pēc Francijas atklātā čempionāta saglabās pasaules pirmās raketes godu, jo Pliškova viņu nevarēs apsteigt.

Pliškova pirms diviem gadiem sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, turklāt arī šogad tika uzskatīta par vienu no pretendentēm uz titulu.

Čehijas tenisiste turnīra gaitā būtu varējusi tikties ar Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu. Liepājniece piektdien karjeras sīvākajā spēlē atspēlēja piecas mačbumbas un iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta jeb astotdaļfinālā, trīs stundu un 18 minūšu ilgā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-4, 11-9 pieveicot beļģieti Elisi Mertensu. Latvijas tenisiste nākamajā kārtā tiksies ar Marketu Vondrousovu, bet šī dueļa veiksminiece ceturtdaļfinālā būtu varējusi spēlēt pret Pliškovu, ja tenisiste būtu aizkļuvusi līdz šim turnīra posmam.

Iepriekš no Francijas atklātā čempionāta izstājās arī tādas spēcīgas tenisistes kā nīderlandiete Kiki Bertensa (WTA ranga 4.vieta), vāciete Angelika Kerbere (5.) un čehiete Petra Kvitova (6.). Visām četrām šīm tenisistēm bija iespēja gāzt Osaku no pasaules pirmās raketes goda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!