Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka sestdien izcīnīja uzvaru Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) sezonas noslēguma turnīrā jeb "WTA Finals" otrajā mačā, saglabājot cerības uz pusfinālu.

Pasaules otrā rakete Sabaļenka Itsas grupas mačā ar rezultātu 2-6, 6-2, 7-5 pārspēja turnīra jaunāko dalībnieci, 20 gadus veco polieti Igu Švjonteku, kura rangā ieņem devīto pozīciju.

Jau ziņots, ka šīs grupas pirmajā spēlē spāniete Paula Badosa (WTA 10.) ar 7-6 (7:4), 6-4 pieveica grieķieti Mariju Sakari (WTA 6.).

Badosa ar divām uzvarām divās spēlēs nodrošinājusi vietu pusfinālā, pa vienam panākumam ir Sakari un Sabaļenkai, bet abās cīņās zaudējusi Švjonteka.

Tikmēr Teotivakanas grupā ar divām uzvarām divās spēlēs vadībā ir igauniete Anete Kontaveita (WTA 8.), pa uzvarai ir čehietei Karolīnai Plīškovai (WTA 4.) un spānietei Garvinjei Mugurusai (WTA 5.), bet abās cīņās zaudējusi Čehijas tenisiste Barbora Krejčīkova (WTA 3.).

Astoņas sportistes ir sadalītas divās grupās, kurām doti Meksikas seno pilsētu nosaukumi. Divas labākās katras grupas tenisistes iekļūst pusfinālā.

Kopējais balvu fonds ir pieci miljoni ASV dolāru (4,36 miljoni eiro).

Turnīrs pārcelts uz Meksiku no Ķīnas pilsētas Šeņdžeņas. WTA finālturnīrs atgriezīsies Ķīnā nākamajā gadā. Vienošanās paredz, ka Šeņdžeņa finālturnīrus uzņems līdz 2030.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!