Foto: AFP/Scanpix

Par dopinga lietošanu diskvalificētā Krievijas tenisiste Marija Šarapova Puertoriko galvaspilsētā Sanhuanā piedalījās paraugturnīrā, ko rīkoja 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Moniku Puiga, un mačā, kas bija turnīra "nagla", Puiga uzvarēja Šarapovu ar 6-3, 1-6, 10-6.

Paraugspēlēs un šova turnīros Šarapovai nav aizliegts piedalīties, diskvalifikācija attiecas tikai uz oficiālām starptautiskām sacensībām.

Krievu tenisa zvaigzne atzina, ka esot "ļoti priecājusies par iespēju viesoties Puertoriko" un "palīdzēt Monikai aizvadīt viņas turnīru", raksta CNN.

"Monikas olimpiskais stāsts sagādāja tik daudz prieka un lepnuma Puertoriko iedzīvotājiem, un es esmu priecīga, ka varu palīdzēt īstenot viņas sapni par tenisa uzplaukumu viņas dzimtenē," piebilda Šarapova.

Kā zināms, 2016. gada sākumā tika paziņots, ka Šarapova pieķerta dopinga lietošanā - viņas analīzēs tika atrasts nule kā aizliegto preparātu sarakstā iekļautais meldonijs. Sākotnēji tenisistei tika piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem, bet rudenī Sporta Arbitrāžas tiesa šo termiņu saīsināja, un oficiālās sacensībās Šarapova varēs atgriezties ar 2017. gada 26. aprīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!