Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis uzskata, ka Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vēl nav gatavs ieņemt LTS prezidenta amatu un viņam vēl daudz jāmācās, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

Visu laiku labākais Latvijas tenisists Gulbis pagājušajā nedēļā intervijā izdevumam MVP pavēstīja, ka plāno kandidēt LTS prezidenta vēlēšanās, kas būs rudenī. Līdzšinējam LTS prezidentam Savickim, kurš amatā ir kopš 1998. gada, krēsls jāatbrīvo līdz 1. oktobrim, kā to nosaka izmaiņas Latvijas Sporta likumā. Pēc Krievijas brutālā iebrukuma Ukrainā un centieniem okupēt neatkarīgu valsti Latvijas Sporta likumā veiktās izmaiņas paredz, ka atzīto sporta federāciju nedrīkst vadīt bijušie LPSR Valsts drošības komitejas darbinieki vai informatori, bet Savickis nekad nav slēpis, ka ir bijušais VDK darbinieks.

"Spriežot pēc Gulbja intervijām, ir skaidrs, ka viņš slikti kvalificējas prezidenta amatam. Viņam nav izpratnes par savienības darbu, viņš arī nezina, kas šajā laikā ir izdarīts. Sist bumbiņas ir viena lieta, bet vadīt struktūru – pavisam, kas cits," sarunā ar PDz saka Savickis, kurš sarunā ar Gulbi devis tenisistam padomu "vairāk pamācīties, palasīt". "Viņš intervijās jau sarunājis daudz aplamību. Piemēram, apvainojis visus Latvijas tenisa trenerus, norādot, ka viņu līmenis ievērojami jāceļ. Gulbis laikam aizmirsis, ka viņa pirmais treneris bija Valdis Ginters. Viņš maldīgi uzskata, ka tikai Rietumos viss notiek, un nesaprot, ka faktiski jau sadarbība mums vienmēr ir bijusi."

Savickis uzskata, ka LTS izveidojusies laba sadarbība ar pašvaldībām un valsti, un kā piemēru min Lielupes tenisa centru, kurā ieguldīti vairāk nekā 12 miljoni eiro.

Pašreizējais LTS prezidents uzskata, ka Gulbis kaut kad varētu ieņemt šo amatu, bet šobrīd tam nav gatavs. "Laiks rādīs, vai viņš varēs visu apgūt. Lai nu kā, tenisa saime pati izlems, kurš tad būs nākamais savienības vadītājs. Tie būs vairāk nekā 50 balsotāji (LTS biedri)."

Savickis pēc grozījumu veikšanas Sporta likumā netieši norādījis, ka turpmāk LTS prezidenta amatu varētu ieņemt kāda viņa uzticības persona. Pēc Savicka teiktā, uz amatu varētu kandidēt ne tikai Gulbis, bet vēl kādi četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!