Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa svētdien kļuva par pieckārtējo ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju, šāgada "US Open" finālā pārspējot baltkrievieti Viktoriju Azaernku - 7-5, 6-7 (6-8), 6-1.

Pēc uzvaras Viljamsa pateicās līdzjutējiem un atbalstītājiem, bet visvairāk savai māsai Venusai, kura no šā turnīra izstājās otrajā kārtā.

"Venusas loma šajā uzvarā ir milzīga," atzina tenisiste. "Tribīnēs no viņas nāca tik daudz enerģijas! No visām balsīm stadionā es dzirdēju tieši viņu. Mana karjera nekad nebūtu tāda, kāda tā ir, ja blakus nebūtu Venusas."

"Emocionālu kritienu spēlē ar Serēnu nebija," pēc mača atzina par zaudējumu ļoti sarūgtinātā Azaernka. "Bija brīži, kad es zaudēju koncentrāciju, taču tie neradās no zila gaisa, bet Serēnas lieliskās spēles dēļ. Viņa darbojās stabilāk un bija izturīgāka. Viņa bija pelnījusi uzvaru. Neliegšos - zaudēt ir sāpīgi. Ļoti sāpīgi. Taču man ir svarīgi gūt pieredzi, un tas ir svarīgāk par emocionālu pārdzīvošanu."

Kā zināms, vīriešu vienspēļu finālā tiekas pasaules pirmā un otrā rakete - serbs Novāks Džokovičs un spānsi Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!