Foto: LETA

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvusi divas vietas un tagad ieņem 256.pozīciju.

Sevastovas kontā ir 211 ranga punkti.
Aizvadītajā sestdienā Latvijas tenisiste piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā spēlē kopš pagājušā gada oktobra, kad Portugāles pilsētā Eštorilā notiekošā "International" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 4-6, 5-7 zaudēja ķīnietei Šuai Žanai.

Dalībai Eštorilas turnīra kvalifikācijā Sevastova bija saņēmusi speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Kā ziņots, Sevastova rokas traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pagājušajā gadā aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Sevastovai WTA turnīros tagad jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās, bet līdz pat augusta otrajai pusei viņai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča saglabājusi 315.pozīciju, kas ir tenisistes personīgais rekords, bet Līga Dekmeijere pakāpusies par divām vietām un tagad atrodas 770.pozīcijā.

Tikmēr 14 gadus vecā Jeļena Ostapenko, kura WTA vienspēļu rangā debitēja pagājušajā nedēļā, atguvusi četras vietas un šobrīd ieņem 960.pozīciju, bet Lina Lileikite pakāpusies par trim pozīcijām uz 989.vietu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu saglabājusi baltkrieviete Viktorija Azarenka, kurai seko krieviete Marija Šarapova un čehiete Petra Kvitova.

Ceturto vietu joprojām saglabā poliete Agņeška Radvanska, austrāliete Samanta Stosura atrodas piektajā pozīcijā, bet iepriekšējā WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, kura joprojām nav izcīnījusi nevienu "Grand Slam" titulu, saglabājusi sesto pozīciju. Savukārt septītā joprojām ir Mariona Bartolī no Francijas.

Astoto pozīciju saglabājusi ķīniete Na Li, bet devītā ir 13 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Serēna Viljamsa no ASV, kura apsteidz krievieti Veru Zvonarjovu.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere atguvusi vienu pozīciju un tagad atrodas 85.vietā, bet Marcinkēviča pakāpusies par vienu vietu uz 310.pozīciju. Savukārt Sevastova saglabājusi 351.vietu, bet Madara Straume atrodas ranga 1063.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!