Foto: F64

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 11.) piektdien Jūrmalas WTA "International" turnīra ceturtdaļfināla spēles pirmajā setā pamatīgi nocīnījās ar Irinu Baru (WTA. 213) no Rumānijas, drošāku pārsvaru gūstot vien otrajā setā un uzvarot ar 7-6 (7:3), 6-2.

Latvijas tenisistei pretiniece sagādāja grūtības jau no pirmās izspēles. Pirmais sets izvērtās par garu izspēļu bagātu cīņu, kuras ritējumu ik pa laikam mainīja rumāniete, izpildot neticami precīzus saīsinātos sitienus.

Sevastova šķietami spēles ritējumu lauza pie 3-3, kad Bara ārkārtīgi ilgā geimā neizmantoja sešas breikbumbas. Tomēr pretiniece atguvās un veselas divas reizes servēja par uzvaru setā. Taibreikā aukstasinību gan saglabāja mājiniece, kura pēc pāris sākotnējām neveiksmēm, tajā uzvarēja ar 7:3.

Pēc vienas stundas un septiņu minūšu ilgā pirmā seta Baras izpildījumā sāka rasties aizvien vairāk kļūdas. Ja pirmajā setā liepājniece uzvarēja vien divus savus serves geimus, tad šādas vaļības otrajā setā vairs netika pieļautas, turklāt divas lauztas pretinieces serves ļāva izvirzīties vadībā ar 4:0.

Bara divus geimus vēl atspēlēja, bet Sevastova tā arī vairs pie savas serves nekļūdījās, izcīnot ievērojami vieglāku uzvaru otrajā setā un arī visā spēlē.

Latvijas tenisiste sestdien pusfinālā tiksies ar turnīra sesto numuru Anastasiju Potapovu (WTA 64.) no Krievijas, mačā sacenšoties divām turnīrā palikušajām izsētajām tenisistēm. 18 gadus vecā tenisiste piektdien ar 6-4, 0-6, 6-4 pārspēja Patrīciju Mariju Tigu, kura no Bukarestes WTA turnīra pirms nedēļas izslēdza tieši Sevastovu.

Savukārt ceturtdien Potapova izturēja Latvijas tenisistes Diānas Marcinkēvičas pretestību, uzvarot ar 6-1, 4-6, 6-2.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku spēles notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!