Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc grūtas uzvaras Bukarestes WTA turnīra pirmajā kārtā atzina, ka bija gaidījusi smagu cīņu, kā arī norādīja uz korta seguma maiņu pēc Vimbldonas čempionāta.

Ziņots, ka otrdien pirmās kārtas mačā Sevastova, kura izlikta ar pirmo numuru, trīs stundu un trīs minūšu ilgā cīņā ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5 pieveica Anu Bogdanu no Rumānijas. Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija cīnījušās vienu reizi – 2017. gadā ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-3 uzvarēja rumāniete.

"Iepriekšējo reizi, kad šeit tikāmies savā starpā, bija ļoti īss mačs. Es gaidīju, ka būs smags mačs. Viņa te ļoti labi spēlē, viņa labi spēlē uz grunts segumiem. Jā, bija grūta pirmā kārta," pēc uzvaras maratonmačā teica Sevastova. "Noteikti, ka viņai palīdzēja līdzjutēji, jo mājās spēlēt vienmēr ir patīkami. Domāju, ka viņa šeit ir īpaši motivēta spēlēt labi. Bet esmu spēlējusi pret viņu un citām rumānietēm tieši šeit, tāpēc es zinu, kā tas ir."

Sevastova jūlija sākumā Vimbldonas čempionātā izstājās otrajā kārtā, un laicīgi ieradās Bukarestē. Latvijas tenisiste nebija spēlējusi gandrīz divas nedēļas, kā arī pēc Vimbldonas zālāja kortiem Bukarestē tenisistēm atkal jāaprod ar grunts segumu.

"Vimbldonā es uzvarēju tikai vienu spēli, tā kā bija laiks sagatavoties. Allaž, kad atgriezies uz grunts segumu, pirmais mačs ir nedaudz savādāks. Vajadzīgs laiks, lai pierastu," piebilst Sevastova.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, bet nākamajā kārtā liepājniece tiksies ar citu mājinieci Patrīciju Mariju Tigu. Šī Rumānijas tenisiste pēc vairākām traumām vairs nav WTA pasaules rangā, bet ar speciālo ielūgumu piedalījās kvalifikācijā un to pārvarēja. Visticamāk, ka Sevastovas un Tigu spēle notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!