Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, 18. janvārī, Melburnā nepārvarēja sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Austrālijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, ar 4-6, 5-7 piekāpjoties polietei Magdai Linetei.

Tādējādi "Australian Open" vienspēlēs no Latvijas sacensības turpina tikai Jeļena Ostapenko, kas trešdien aizvadīs otrās kārtas spēli pret amerikānieti Elisoni Riski.

Sevastova pirmajā setā jau otrajā geimā zaudēja savu servi, bet uzreiz atspēlējās un panāca 2-2. Ātri vien liepājniece atkal zaudēja savu servi, bet šoreiz nespēja atspēlēties, zaudējot pirmo setu ar 4-6.

Otrajā setā divas reizes Sevastova spēja izvrizīties vadībā ar breiku, bet abas reizes to nespēja nosargāt. Devītajā geimā Sevastova trešo reizi setā lauza pretinieces servi, pēc tam savā serves geimā tika pie trīs setbumbām, bet tās neizmantoja. Linete izlīdzināja rezultātu setā 5-5, tad uzvarēja savu serves geimu un mirkli vēlāk ar breiku uzvarēja visu maču.

Sevastova divas reizes Melburnā sasniegusi ceturto kārtu (2011. un 2019. gadā), bet tagad trīs "Australian Open" turnīros pēc kārtas izstājusies jau pirmajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!