Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Čārlstonas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpās amerikānietei Džesikai Pegulai, piedzīvojot trešo zaudējumu piecās ASV aizvadītajās spēlēs.

Pasaules rangā 81. vietā esošā Pegula jau no paša spēles sākuma neizrādīja pietāti pret Latvijas tenisisti. Lai gan Sevastova spēli uzsāka, laužot pretinieces servi, amerikāniete paveica to pašu. Pāris geimi izvērtās par sīvu spēkošanos, seta turpinājumā tenisistēm uzvarot savas serves.

Tomēr pašā svarīgākajā brīdī virsroku ņēma pretiniece. Pegula ar savu servi panāca 5-4, bet tad sekmīgi atkāvās no latvietes uzbrūkošajiem sitieniem, laužot Sevastovas servi un uzvarot pirmo setu.

Zaudētais sets, iespējams, atstāja iespaidu uz latvieti. Amerikāniete otro setu uzsāka, realizējot abas savas iespējas, kā arī laužot Sevastovas servi – rezultāts 0-3 par sliktu liepājniecei.

Šajā brīdī Latvijas tenisiste izsauca treneri Ronaldu Šmitu, kurš garā un mierīgā monologā mudināja Sevastovai lauzt spēles gaitu, pārmetot tenisistei viņas azarta trūkumu. Tenisisti runa šķietami neiedvesmoja. Sevastova zaudēja desmit punktus pēc kārtas un nonāca pie rezultāta 0-5, kā arī 0:30 jau nākamajā geimā.

Pasaules 12. rakete gan psiholoģiski "nesalūza" un neļāva pretiniecei izmantot septiņas mačbumbas. Astotā gan izrādījās liktenīga, lai gan Sevastovai bija labas iespējas panākt arī 3-5.

Rezultātā gan zaudējums otrajā setā ar 2-6, piespiežot latvietei pāragri noslēgt jau trešo ASV turnīru pēc kārtas. Gan Indianvelsā, gan Maiami Sevastova spēja uzvarēt pa spēlei līdz turnīrs tenisistei noslēdzās ar zaudējumu.

Sevastova sakāves dēļ turnīru noslēdza ar iegūtu vienu punktu WTA rangā.

Latvijas otrā rakete Jeļena Ostapenko laukumā dosies starp pulksten 20 un 21, lai otrās kārtas spēlē cīnītos pret amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā varat iepazīties ar detalizētu notikumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!