Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvija tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien Čārlstonas “Premier 700” turnīra pirmās kārtas spēlē, neskatoties uz veselām septiņām dubultkļūdām, rādīja krietni kvalitatīvāku sniegumu par pretinieci Juhannu Larsoni, zviedru tenisisti apspēlējot divos setos ar rezultātu 6-1, 6-4.

Lai gan Larsone spēli atklāja, laužot Latvijas tenisistes servi, kontroli pār maču pilnībā sagrāba Ostapenko. Latviete uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, neskatoties uz brīžiem nestabili izpildītajām servēm. Zviedru tenisiste pirmā seta gaitā veica tikai vienu precīzu sitienu no spēles, kas arī noveda pie visai loģiska rezultāta 6-1.

Otrais sets skatītājiem sagādāja lielāku intrigu, tenisistēm apmainoties ar astoņām pēc kārtas uzvarētām servēm. Tomēr pašā svarīgākajā brīdī Ostapenko spēja pārspēt pretinieci, pie zviedrietes serves panākot rezultātu 5-4. Latviete spēli vairs no rokām neizlaida un varēja svinēt stundā un 13 minūtēs izcīnītu uzvaru.

Latvijas otrā sieviešu tenisa rakete pieļāva 27 nepiespiestas kļūdas, savukārt Larsonei tādas bija vien 15. Toties Ostapenko guva lielu pārsvaru no spēles gūtajos punktos, šajā statistikas rādītājā gūstot 27 punktus, kamēr pretinieci izcēlās vien ar 11 sekmīgiem sitieniem.

Uzvara Ostapenko dos 30 punktus WTA rangā, bet otrajā kārtā latvietei būs jātiekas pret ASV tenisisti Šelbiju Rodžersu (nav rangā) vai Jevgēņiju Rodinu (68. vieta) no Krievijas.

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (12. vieta) turnīru sāks no otrās kārtas, tiekoties ar amerikānieti Džesiku Pegulu (81. vieta).

Portāls "Delfi" spēles gaitā piedāvāja teksta tiešraidē, kurā varat uzzināt precīzāku notikumu secību:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!