Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc karjerā otrās uzvaras Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās norādīja, ka pirmās kārtas pārvarēšana "Grand Slam" turnīros mēdz būt tā grūtākā. Tikmēr otra Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc zaudējuma Vimbldonas pirmajā kārtā atteica sarunu ar portālu "Delfi".

Sevastova pirms 2019. gada Vimbldonas čempionāta tikai reizi šajās prestižajās sacensībās pārvarēja pirmo kārtu. Pirmdien liepājniece pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja amerikānieti Kristiju Ānu. Sevastova Vimbldonā izlikta ar 12. numuru un šajā pašā pozīcijā viņa atrodas pasaules rangā. Lai uzvarētu 190. pozīcijā esošo un kvalifikāciju pārvarējušo Ānu, latvietei vajadzēja stundu un 19 minūtes. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

"Viņa sākumā labāk jutās, jo jau spēlēja kvalifikāciju. Grūti sākt spēli, ja esi tikai reizi divas patrenējies uz šiem kortiem. Vajag pārvarēt pirmo kārtu, tad jau būs vieglāk. Nevaru teikt, ka šis bija kaut kāds supermačs no manas puses, bet kaut kā tomēr uzvarēju," portālam "Delfi" sacīja Sevastova.

Liepājniece norādīja, ka viņai nav svarīgi, vai spēlēt uz kāda no lielajiem kortiem vai mazākajos, jo visos ir jāpierod pie seguma, kas Vimbldonā mēdz atšķirties. "Kortos zāle ir savādāka, te šodien bija arī vējš. Bet pirmais mačs kaut kā jāpārvar."

"Kā teicu, nebija tas labākais mačs manā izpildījumā. Viņa nospēlēja solīdi, savā līmenī. Es varēju otro setu vieglāk uzvarēt, nevajadzēja atdot breiku… Bet pie 5-4 labi nocīnījos, ar raksturu uzvarēju geimu, setu un maču," turpina Sevastova. "Šodien sitiens no labās pazuda, lai gan treniņos labi spēlēju. Serve palīdzēja, tā bija labāka nekā treniņos."

Sevastova vairākas reizes uzsvēra, ka pirmā kārta Vimbldonā – un citos "Grand Slam" turnīros – var ielikt pamatu nākamajām spēlēm. Ja sportists uzvar pirmo spēli, tas noņem stresu un mandrāžu, uzskata Sevastova.

"Man jau nav daudz ko komentēt par Vimbldonu, man tikai otrā uzvara karjerā te (smejas – red.). Maljorkā man labāk patīk (Sevastova tur trīs reizes bijusi finālā, reizi arī uzvarējusi), bumbiņai savādāks atlēciens," labā noskaņojumā sacīja Sevastova, kura pēc Maljorkas turnīra šogad atsauca dalību Īstbornas sacensībās. "Tur bija nākamajā dienā jāspēlē (pēc Maljorkas), jālido vēl. Domāju, ka pareizi izdarīju, ka atteicos. Pagājušā gadā Vimbldonā nejutos tik labi pēc Īstbornas, tāpēc nodomāju, ka vajag ko savādāk darīt. Pirmā kārta pārvarēta, ir jau savādāk (smaida)."

Sevastova nākamajā kārtā spēlēs pret amerikānieti Danielu Kolinsu, kura pasaules rangā ieņem 34. vietu un pirmo reizi karjerā spēlēs Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā. Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēlējušas.

"Jāapaskatās to maču. Ja spēlēšu labāk nekā šodien, viss ir iespējams. Ja spēlēšu kā šodien, tad nebūs tik labas izredzes uzvarēt. Jācīnās," piebilst Sevastova.

Otra Latvijas tenisiste Ostapenko savā pirmās kārtas spēlē ar 2-6, 2-6 zaudēja pieredzējušajai Taivānas tenisistei Suvejai Sje, kura izlikta ar 28. numuru. Otrajā setā Ostapenko ļoti daudz strīdējās ar tiesnešiem, apšaubīja video atkārtojumu tehnoloģijas patiesumu. Viņa nopelnīja arī brīdinājumu par tribīņu virzienā izteiktajiem agresīvajiem komentāriem, vairākas reizes skaļi nolamājās, bet pēc mača bija, iespējams, vienīgā no visiem pirmās dienas dalībniekiem, kura ignorēja pieteiktās mediju intervijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!