Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirms dalības Federāciju kausa mačā Rīgā WTA pasaules rangā veikusi nelielu kāpumu un ieņem 12. vietu.

Sevastova nedēļas laikā uzlabojusi savu rangu par vienu pozīciju, un tagad atpaliek no sava rekorda par vienu vietu.

Savukārt Jeļena Ostapenko, kura pagājušajā nedēļā beidzot tika pie savas pirmās uzvaras 2019. gadā, kas bija arī pirmais panākums vairāku mēnešu garumā, WTA rangā saglabājusi 22. vietu. Vēl WTA rangā no Latvijas tenisistēm atrodas Diāna Marcinkeviča un Daniela Vīsmane, kuras ieņem attiecīgi 279. un 645. vietu.

Šonedēļ Latvijas sieviešu tenisa izlase ar abām spēcīgākajām valsts tenisistēm Sevastovu un Ostapenko sastāvā "Arēnā Rīga" aizvadīs Federāciju kausa pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņu pret Slovākiju. Spēles risināsies 9. un 10. februārī.

WTA ranga augšdaļā nedēļas laikā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir japāniete Naomi Osaka, kurai seko Petra Kvitova, Simona Halepa, Sloeina Stīvensa, Karolīna Plīškova un Angelika Kerbere.

Vīriešu tenisā ATP rangā neliels kāpums Ernestam Gulbim, kurš pakāpies par vienu vietu un ieņem 83. pozīciju. No Latvijas tenisistiem ATP rangā vēl atrodams tikai Mārtiņš Podžus, kurš ieņem 613. vietu.

Gulbis šonedēļ piedalīsies Monpeljē ATP turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar poli Hubertu Hurkaču.

Tāpat kā sieviešu konkurencē, arī ATP pasaules rangā labāko sabiedrībā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, bet vēl labāko sešiniekā ir Rafaels Nadals, Aleksandrs Zverevs, Huans Martins del Potro, Kevins Andersons un Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!