Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien traumas dēļ izstājās no Luksemburgas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mača, kurā otro reizi divu nedēļu laikā spēkojās ar vācieti Juliju Gergesu.

Sevastova izstājās pirmajā setā brīdī, kad atradās zaudētājos ar rezultātu 2-5.

Spēles sākumā abas tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie savas serves, bet ceturtajā geimā Gergesa pirmoreiz nobreikoja pretinieci un pēc tam to paveica arī sestajā geimā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 5-1. Nākamajā geimā arī Sevastova spēja lauzt pretinieces servi, bet pēc tā paziņoja par izstāšanos no mača.

Pēdējā laikā neveiksmīgi startējošā Sevastova ir zaudējusi vietu pasaules ranga pirmajā simtniekā un šobrīd WTA vienspēļu rangā atrodas tikai 107.vietu, bet Gergesa, kas turnīrā izlikta ar sesto numuru, atrodas 21.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes - 2007.gada Prāgas ITF 25 000 sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrās kārtas cīņā Sevastova izcīnīja uzvaru ar rezultātu 7-5, 6-3, bet pagājušajā nedēļā notikušā Lincas WTA "International" turnīra otrās kārtas mačā Latvijas sportiste zaudēja sīvā cīņā ar 4-6, 6-3, 6-7 (7:9).

Gergesas turnīra pusfinālā tiksies ar sacensību galveno favorīti Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kura ar 6-3, 6-2 pieveica čehieti Ivetu Benešovu.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 6-2 pieveica spēcīgo itālieti Flaviju Penetu, pārtraucot četru zaudējumu sēriju, bet otrajā kārtā ar 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja rumānieti Simonu Halepu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 70 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā, visticamāk, ļaus atgriezties labāko simts pasaules tenisistu vidū.

Savukārt Gergesa savā pirmajā cīņā ar 7-5, 6-1 pārspēja Lielbritānijas pārstāvi Jeļenu Baltaču, bet pēc tam ar 6-4, 6-2 uzvarēja austrieti Tamiru Pašeku.

Pagājušajā gadā Sevastova labās kājas augšstilba sastiepuma dēļ dalību no Luksemburgas turnīra atsauca vēl pirms sacensību sākuma atsauca, tāpēc šogad viņai WTA ranga punkti nav jāaizstāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!