Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā rekordaugsto 30. pozīciju saglabājusi Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, tikmēr Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) reitingā jaunu karjeras rekordu sasniedzis Miķelis Lībietis.

WTA rangā Sevastova saglabājusi 30. vietu, kas viņai ir karjeras rekords, savukārt pēc vienas pozīcijas kāpuma Jeļena Ostapenko atrodas 45. vietā.

Vēl no Latvijas sieviešu tenisistēm WTA rangā atrodas Diāna Marcinkeviča, kura ieņem 410. vietu, bet Laura Gulbe ierindojas 1139. pozīcijā.

Savukārt ATP rangā no latviešiem joprojām visaugstāk ir Ernests Gulbis, kurš turpina ārstēt savainojumu. Viņš ierindojas 102. vietā, kas ir kāpums par divām pozīcijām, salīdzinot ar pagājušo nedēļu.

"Challenger" sērijas turnīrā spēkus izmēģinājušais Miķelis Lībietis ierindojas 354. vietā, un tas viņam ir jauns karjeras rekords. 799. vietā ir Mārtiņš Podžus, 990. pozīcijā atrodas Krišjānis Stabiņš, 1343. vietā ierindojas Artūrs Lazdiņš, bet Jānis Podžus atrodams 1443. vietā.

ATP rangā līderpozīcijā joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals un Kei Nišikori.

Savukārt WTA rangā pirmo vietu ieņem Angelika Kerbere, otrā ir Serēna Viljamsa, bet TOP 5 atrodamas arī Agņeška Radvanska, Garvīne Mugurusa un Simona Halepa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!