Foto: AP/Scanpix

Sniega un ledus baznīca, kas atrodas Fagaras (Făgăraș) kalnos Rumānijā ir sešus metrus augsta, 14 metrus gara un septiņus metrus plata. Turklāt tā ir vecās Transilvānijas baznīcas kopija.

Baznīcā ir arī no ledus veidots diptihs, kurā attēlots Svētais vakarēdiens, bet uz jumta ir liels krusts, kas naktī tiek izgaismosts.

Jau vairākus gadus šāda baznīca katru ziemu tiek būvēta no jauna. Tajā parasti notiek kristību un kāzu ceremonijas. Pati baznīca artodas augstu kalnos - 2000 metrus virs jūras līmeņa. 

Šonedēļ tur tika noturēts dievkalpojums, kurā piedalījās ticīgie un pareizticīgo, katoļu un protestantu priesteri. Mihaels Rēgens, Evanģeliskās baznīcas mācītājs, uzrunā teica: "(Mēs esam) ūdens ieskauti, pašlaik ūdens ir visapkārt. Lai šī ir lūgšanu vieta, lai ļaudis te nāk ar prieku," raksta CNN.

Gadu gaitā par šīs baznīcas īpašumtiesībām bijuši vairāki strīdi Runānijas kristīgo baznīcu starpā.Tomēr Ions Krisans, (Ioan Crisan) katoļu priesteris uzsvēris, ka ledus baznīca ir vieta, kur atlikt malā releģiskās nesaskaņas. "Uz mirkli ļaudis aizmirst visu, kas viņus uztrauc ielejāL strīdus, pārpratumus, dažādas nesaskaņas," uzsvēra mācītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!