Foto: DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās Annai Bļinkovai no Krievijas.

Sevastova vēl svētdien palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties Federāciju kausa pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā, un sakrātais nogurums pēc spēlēm un pārlidojuma patraucēja šajā mačā.

Sevastova šajā mačā jau mača sākumā zaudēja serves geimu, taču sīvā cīņā 10. geimā spēja rezultātu izlīdzināt. Latvijas tenisiste pēc tam vēlreiz nenosargāja savu servi, bet ar vēl vienu breiku ieveda spēli taibreikā. Tajā abas tenisistes turpināja spēkoties punkts punktā, tomēr izskaņā Bļinkova guva divus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā.

Otrajā setā tenisistes iesākumā labi darbojās pie savām servēm, tomēr atkal krieviete spēja izvirzīties vadībā, panākot 5-2. Sevastova atspēlēja breiku, tomēr pēc tam atkal zaudēja savu servi, piedzīvojot zaudējumu visā mačā.

Sevastova pasaules rangā ierindojas 12. vietā un šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru, bet Bļinkova atrodama ranga 95. vietā. Abas tenisistes aizvadīja trešo savstarpējo spēli. 2016. gadā Maskavas WTA "Premier" turnīra pirmās kārtas spēlē Sevastova zaudēja ar 6-4, 1-6, 6-7 (8:10), bet gadu vēlāk Bostades WTA "International" pirmajā kārtā liepājniece guva graujošu uzvaru ar 6-3 6-1.

Dohas turnīrā Sevastova nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!