Foto: EPA/LETA
Uzvaru ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra ceturtās kārtas mačā svētdien izcīnīja ar devīto numuru izliktā austrāliete Samanta Stosura, kurai uzvaras labad bija jāaizvada garākā taibreika izspēle "Grand Slam" sieviešu turnīru vēsturē.

Stosura ar 6-2, 6-7 (15:17), 6-3 pārspēja ar 25.numuru izlikto Mariju Kiriļenko no Krievijas

Jau ziņojām, ka vienu tenisa rekordu Stosura laboja jau trešās kārtas mačā pret krievieti Nadeždu Petrovu. Cīnoties trīs stundas un 16 minūtes, šis kopš taibreiku ieviešanas 1970.gadā kļuva par ilgāko "Grand Slam" sieviešu turnīru maču.

Ceturtdaļfinālā Stosura mērosies spēkiem ar krievieti Veru Zvonarjovu, kas izlikta ar otro numuru. Pagājušā gada turnīra fināliste ceturtajā kārtā ar 6-2, 6-3 pārspēja ar 22.numuru izlikto vācieti Sabīni Lisicki.

Zīmīgi, ka iepriekšējās septiņās abu tenisistu tikšanās reizēs uzvaru izcīnījusi Stosura.

Pie vietas ceturtdaļfinālā svētdien tika arī ar 26.numuru izliktā itāliete Flavija Peneta, kas mazliet negaidīti ar 6-4, 7-6 (8:6) uzvarēja ar 13.numuru izlikto ķīnieti Šuai Penu. Otrā seta taibreikā Peneta bija nonākusi zaudētājos ar 0:5 un 2:6.

Peneta ceturtdaļfinālā tiksies ar vācieti Angeliku Kerberi, kas ceturtās kārtas spēlē ar 6-4, 6-3 uzvarēja Moniku Nikulesku no Rumānijas.

Atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces tiks noskaidrotas pirmdien, kad kortos dosies WTA ranga līdere dāniete Karolīna Vozņacki un 2004.gada turnīra uzvarētāja krieviete Svetlana Kuzņecova, kas izlikta ar 15.numuru, kā arī trīskārtējā turnīra uzvarētāja mājiniece Serēna Viljamsa un bijusī WTA ranga līdere Ana Ivanoviča no Serbijas.

Vēl divos ceturtās kārtas mačos ar septīto numuru izliktā itāliete Frančeska Skjavone tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kurai piešķirts 17.numurs, bet turnīra desmitā rakete Andrea Petkoviča no Vācijas tiksies ar spānieti Karlu Suaresu Navarro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!