Foto: Reuters/Scanpix
Slovākijas tenisiste Dominika Cibulkova traumas dēļ atsaukusi dalību no Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīra, līdz ar to viņas vietā Rio varēs startēt igauniete Anete Kontaveita.

WTA pasaules ranga 11. pozīcijā esošā Cibulkova pagājušajā nedēļā notikušajā Monreālas WTA "Premier" turnīrā savainojusi kreisās kājas ikru muskuli. Ārsti viņai ieteikuši atpūsties septiņas līdz desmit dienas, tāpēc slovākiete no dalības Olimpiādē ir atteikusies.

Līdz ar to Cibulkovas vietu sieviešu vienspēļu turnīrā ieņems Igaunijas labākā tenisiste Kontaveita, kura WTA pasaules rangā atrodas 94. vietā.

Sieviešu dubultspēlē slovākietes Cibulkovu un Annu Šmidlovu aizvietos Austrālijas pāris Arina un Anastasija Rodionovas.

Jau iepriekš bija zināms, ka dažādu iemeslu dēļ olimpisko spēļu tenisa turnīrā nepiedalīsies arī rumāniete Simona Halepa, baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura ir stāvoklī, kā arī šveiciete Belinda Benčiča un čehiete Karolīna Plīškova.

Kā zināms, debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos arī Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko. Viņa šonedēļ Brazīlijā aizvada Florjanpolisas WTA "International" turnīru, kur tikusi līdz otrajai kārtai.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tenisa sacensības risināsies no 6. līdz 14. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!