Foto: AP/Scanpix/LETA

Prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta pusfinālu otrdien sasniedza serbs Novaks Džokovičs, kurš šī turnīra ietvaros guvis jau 26 uzvaras pēc kārtas.

Pagājušā gada Vimbldonas čempions Džokovičs, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru, ceturtdaļfināla mačā ar 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2 uzvarēja pasaules 13. numuru Itālijas tenisistu Janiku Sinneru, kuram ir vien 20 gadu. ATP ranga trešajam numuram šī Vimbldonā bija jau 26. uzvara pēc kārtas.

Džokovičs ir uzvarējis iepriekšējos trīs Vimbldonas čempionātos. Tiesa, 2020. gadā turnīrs nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ.

Otrdien Džokovičs negaidīti zaudēja pirmos divus setus un bija bezdibeņa malā, taču nākamajos trijos demonstrēja lielisku sniegumu un augstu psiholoģisko noturību. Maču viņš noslēdza ar dominējošu sniegumu, noslēdzošajā setā divreiz laužot Sinnera servi.

"Šajā spēlē bija divi dažādi mači. Sinners bija labāks par mani pirmajos divos setos, bet pēc tam devos nedaudz atsvaidzināties, aizgāju uz tualeti un, runājot ar sevi spogulī, centos sevi uzmundrināt," pēc mača atklāja Džokovičs. "Man paveicās, ka jau trešā seta sākumā lauzu Sinnera servi – tas man deva pārliecību. Mana pieredze palīdzēja man tikt galā ar spiedienu. Bet pagrieziena punkts bija tualetes pārtraukums!"

Vismaz pusfinālu Džokovičs šajā turnīrā sasniedzis jau 11. reizi. Kopumā viņa kontā ir sešas Vimbldonas čempiona trofejas.

Pusfinālā Džokovičs tiksies ar mājinieku Kamerūnu Noriju. Pasaules ranga 12. rakete, kuram Vimbldonā piešķirts devītais numurs, arī smagā piecu setu cīņā ar 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5 uzvarēja beļģi Davidu Gofēnu (ATP 58.).

Norijs, kuram ir 26 gadi, Vimbldonas pusfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā. Tik tālu viņš līdz šim nebija ticis nevienā "Grand Slam" turnīrā.

Savukārt dāmu turnīrā pusfinālā iekļuvusi Vācijas tenisiste Tatjana Marija, kura astotdaļfinālā pieveica Latvijas pirmo raketi Jeļenu Ostapenko. Sportiste, kura pasaules rangā atrodas vien 103. vietā, 4-6, 6-2, 7-5 uzvarēja savu tautieti Jūli Nīmaieri (WTA 97.). 34 gadus vecā Marija kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Ceturtdaļfinālā otrdien uzvarēja arī pasaules otrā rakete, tunisiete Onsa Žabēra, kura ar 3-6, 6-1, 6-1 apspēlēja čehieti Mariju Bouzkovu (WTA 66.). Arī Žabērai šis ir pirmais "Grand Slam" pusfināls karjerā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!