Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV atklātajā čempionātā jeb "US Open" šogad tiks kronēts jauns čempions, jo zaudējumu astotdaļfinālā piedzīvoja pērn turnīrā triumfējušais pasaules ranga pirmais numurs Daniils Medvedevs.

Aizraujošā četru setu cīņā Medvedevs ar 6-7 (11:13), 6-3, 3-6, 2-6 zaudēja austrālietim Nikam Kirim, kurš ir planētas 25. rakete un kurš šovasar Vimbldonā aizkļuva līdz finālam.

Zaudējums jau astotdaļfinālā nozīmē, ka Medvedevs zaudēs pasaules ranga pirmā numura godu.

"Šis bija lielisks mačs. Protams, Daniils ir pašreizējais čempions, un uz viņa pleciem bija liels spiediens, taču pēdējā laikā pats spēlēju tīri labi," gandarījumu pauda Kiris, kurš drīzumā atgriezīsies pasaules ranga pirmajā divdesmitniekā. "Cilvēki sāka šaubīties, ka varu lielajos turnīros uzvarēt šādos mačos. Esmu lepns par sevi, jo sadzīvot ar kritiku nav bijis viegli."

Kiris ASV atklātā čempionāta pusfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā. Nākamajā mačā viņš sacentīsies ar citu krievu tenisistu Karenu Hačanovu (ATP 31.), kurš savā astotdaļfinālā piecos setos ar 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3 apspēlēja pasaules 15. raketi Pavlo Karreno Vustu no Spānijas.

"US Open" citā ceturtdaļfinālā spēkosies itālis Mateo Berretīni (ATP 14.) un norvēģis Kaspers Rūds (ATP 7.). Norvēģijas tenisists pārliecinoši ar 6-1, 6-2, 6-7 (4:7), 6-2 guva panākumu pār Korentēnu Mutē No Francijas (ATP 112.), kamēr Berretīni ar 3-6, 7-6 (7:2), 6-3, 4-6, 6-2 bija pārāks pār spāni Alehandro Davidoviču-Fokinu (ATP 39.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!