Foto: Reuters/Scanpix

Negaidītu neveiksmi Vimbldonas tenisa čempionāta otrajā kārtā ceturtdien piedzīvojusi Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja un ar otro numuru izliktā spāniete Garvinje Mugurusa.

Otrās kārtas mačā Mugurusa ar 3-6, 2-6 pārliecinoši piekāpās Slovākijas sportistei Janai Čepelovai, kura Vimbldonas čempionātu sāka no kvalifikācijas un kura pasaules rangā atrodama vien 124. vietā.

Čepelovai uzvaras gūšanai bija nepieciešamas 59 minūtes, bet pērn viņai Vimbldonas čempionātā izdevās pieveikt toreiz pasaules trešo raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

"Biju pelnījusi šo uzvaru, Esmu ļoti laimīga," pēc panākuma izteicās Čepelova.
Tikmēr Mugurusa, kura pērn Vimbldonā sasniedza finālu, izteicās, ka šajā mačā viņai pietrūcis enerģijas.

"Domāju, mana enerģija bija kaut kur pazudusi. Jau vakar jutos nedaudz nogurusi," izteicās spāniete.

Nākamajā kārtā Čepelova tiksies ar sacensību 28. numuru Lūsiju Safāržovu no Čehijas.

Mugurusa varēja kļūt tikai par astoto sievieti vēsturē, kura gada laikā uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā.

Uzvaru guvusi cita favorīte Agņeška Radvaņska no Polijas, kura izlikta ar trešo numuru. Viņa otrās kārtas mačā ar 6-2, 4-6, 9-7 pārspēja horvātieti Anu Konjuhu, pamanoties spēles gaitā atspēlēt trīs mačbumbas un izglābties no neveiksmes.

Panākums arī pieckārtējai Vimbldonas čempionei Venusai Viljamsai, kura turnīrā izlikta ar astoto numuru un ar 7-5, 4-6, 6-3 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo grieķieti Mariju Sakari.

Trešo kārtu sasniegt padevies arī šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājai Angelikai Kerberei no Vācijas, kura ar 6-1, 6-4 droši uzvarēja ASV pārstāvi Varvaru Lepčenko.

Savukārt plaukstas locītavas traumas dēļ no Vimbldonas tenisa čempionāta ceturtdien bija spiesta izstāties ar septīto numuru izliktā Šveices sportiste Belinda Benčiča.

Benčiča ceturtdien otrās kārtas mačā atradās iedzinējos ar 4-6, 0-1 pret Vimbldonas kvalifikāciju pārvarējušo Džūliju Boserupu, kura pasaules rangā ieņem vien 255. vietu, kad nolēma izstāties no Vimbldonas.

"Pie vainas mana kreisās rokas plaukstas locītava. Vēl nezinu, kas tai vainas, bet tā sāka sāpēt pirms pāris dienām," pauda Benčiča. "Situācija tikai pasliktinājās, tāpēc esmu spiesta izstāties no turnīra."

Pašlaik 24 gadus vecā Boserupa turnīra trešajā kārtā sacentīsies ar vācieti Andreju Petkoviču vai krievieti Jeļenu Vesņinu.

Boserupa karjeras laikā vēl ne reizi nebija tikusi Vimbldonas čempionātā tik tālu.
Tikmēr vīriešu turnīrā ar grūtībām otro kārtu pārvarējis ar piekto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš ar 4-6, 6-4, 6-4, 6-2 pārspēja pasaules ranga 75. vietas īpašnieku Žiljēnu Beneto.

"Mača sākums neizdevās, bet pēc tam sāku spēlēt agresīvāk un labāk," pēc dueļa pauda Nišikori. "Šis nebija viegls duelis, jo mans pretinieks spēli sāka labi."

Nākamajā kārtā Nišikori sacentīsies ar krievu Andreju Kuzņecovu.

Trešo kārtu sasniedzis arī ar otro numuru izliktais mājinieks Endijs Marejs, kurš droši ar 6-3, 6-2, 6-1 uzvarēja Jensunu Lu no Taivānas.

Marejam Vimbldonā izdevās uzvarēt 2013. gadā.

Tālāk ticis arī ar sesto numuru izliktais Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, kurš ar 7-6 (7:5), 6-4, 6-2 pārspēja itāli Andreasu Sepi.

Raoničs, kurš tiek uzskatīts par šī Vimbldonas čempionāta tumšo zirdziņu, šajā turnīrā pirms diviem gadiem sasniedza pusfinālu.

Trešo kārtu sasniedzis arī ar septīto numuru izliktais Rišārs Gaskē, kurš ar 4-6, 7-5, 6-3, 6-1 pārspēja spāni Marselu Granoljersu.

Savukārt turnīrs noslēdzies pieredzējušajam spānim Davidam Ferreram, kurš turnīrā bija izlikts ar 13.numuru un kurš ar 1-6, 4-6, 3-6 piekāpās zālāja seguma speciālistam Nikolā Maī no Francijas.

Jau vēstīts, ka Vimbldonas čempionāta norisē šogad pamatīgi iejaucās lietainie laikapstākļi, kas pamatīgi aizkavēja pirmās kārtas izspēli, tāpēc tā pilnībā tika izspēlēta vien ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!