Lielākajā gada nogales volejbola pasākumā, "Cewood" Latvijas kausa finālā, tika apbalvoti Latvijas Volejbola federācijas "Gada balvas 2022" laureāti.

Nominācijā "gada volejbolists" titulu ieguva Deniss Petrovs - viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas vīriešu izlases spēlētājiem, spēlē cēlāja pozīcijā. Pagājušajās sezonas vidū pārtrauca savu sadarbību ar Krievijas Superlīgas klubu. Šogad spēlē Francijas "ProB" līgā pārstāvot "AS Cannes" komandu. Deniss joprojām ir Francijā, tādēļ pakaļ balvai pagaidām ierasties nevarēja.

Par gada volejboliste tika atzīta Anija Jurdža - Latvijas sieviešu izlases spēlētāja, šobrīd aizvada sezonu Ungārijas Ekstralīgas komandā "Fatum Nyiregyhaza", pagājušajā sezonā spēlēja "Rīgas Stradiņu Universitāte/ Minusas Volejbola skola" komandā, kas startēja "Optibet" Baltijas sieviešu līgā un Latvijas čempionātā izcīnīja 3. vietu. Arī Anija šobrīd ir Ungārijā, līdz ar to balva tiks atdota vēlāk.

Par gada komandu 2022. gadā kļuva SK "Jēkabpils/Lūši" - "Cewood" Latvijas Kausa ieguvēji 2021, Latvijas čempioni 2021./2022. gada sezonā. Pēc balvas komandas vārdā ieradās Zigismunds Adamovičs.

Gada pludmales komandas titulu ieguva Anastasija Samoilova/Tīna Laura Graudiņa – otro reizi izcīnījušas Eiropas čempionu titulu, divas reizes "FIVB Beach Pro Tour Elite16" sudraba medaļas ieguvējas Rosarito (Meksika) un Parīzē (Francija), 4. vietas ieguvējas Gštādē (Šveice) un 5. vietas Ostravā (Čehija), Pasaules augstākā līmeņa pludmales volejbola turnīros. Pārstāvot Latviju CEV Nāciju kausā, kurā piedalījās tikai astoņas labākās Eiropas valstis, izcīnīta bronzas medaļa kopā ar otru komandu Namiķe / Brailko. Pēc balvas abu komandas spēlētāju vārdā ieradās Tīna Laura Graudiņa, jo Anastasija sestdienas vakarā vairs nebija Latvijā.

Nominācijā gada uzlecošā zvaigzne titulu izcīnīja Kristians Fokerots – aizvadītajā gadā izcīnījis zelta medaļas Pasaules U19 čempionātā, kas septembrī norisinājās Dikilī (Turcija) un Eiropas U18 čempionātā, kas augustā norisinājās Lutrakos (Grieķija) pārī ar Gustavu Auziņu. Kopā ar Artūru Rinkeviču Eiropas U22 čempionātā Vlisingenā (Nīderlanda) izcīnīta sudraba medaļa.

Tituls – gada treneris volejbolā tika piešķirts Uģim Krastiņam, kurš šobrīd Polijā trenē Ukrainas "Ļvovas Barkom-Kažaņi", komandu, kas spēlē Polijas "PlusLīgā" Polijā. 2022. gadā Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas izlase Pasaules čempionātā izcīnījusi augsto 8. vietu. Uģis šobrīd atrodas Polijā, tādēļ viņam paredzētais apbalvojums viņam tiks nodots citā reizē.

Gada treneris pludmales volejbolā – Atvars Vilde – līdz medaļām aizvedis U19 Pasaules čempionus – Kristianu Fokerotu un Gustavu Auziņu un līdz sudraba medaļām tajā pašā turnīrā Oliveru Bulgaču un Dāvi Teteri. Kā arī trenē komandu Edgars Točs/ Kristians Fokerots.
Par gada tiesnesis tika atzīts Salvis Kurtišs – FIVB starptautiskās kategorijas tiesnesis klasiskajā volejbolā, tiesājis CEV Čempionu līgas turnīru un arī nākošnedēļ dodas uz šādas raudzes turnīru Francijā, tiesā arī citas starptautiska un lokālas spēles.

Gada tiesnesis pludmales volejbolā titulu ieguva Egīls Tišanovs - FIVB starptautiskās kategorijas tiesnesis pludmales volejbolā, tiesājis vairākus "Pro Beach tour Elite 16" turnīrus, tai skaitā arī fināla spēles, kas ir augstākās raudzes regulārie Pasaules līmeņa volejbola turnīri, ja neskaita olimpiskās spēles. Egils Tišanovs personīgi iemeslu dēļ arī nevarēja pagodināt balvu pasniegšanu ar savu dalību.

Pirmajām piecām nominācijām laureātu noteikšanā tika iesaistītas Latvijas Volejbola federācijas komisijas un sekretariāts. Tie izvirzīja nominantus par kuriem pēc tam viedokli izteica LVF valde, mediju žūrija un atbalstītāji. Gala rezultātā LVF Valdei bija 30% balss tiesību, mediju žūrijai arī 30% un atbalstītāju balsojumam 40%. Gada treneru un tiesnešu nominācijām laureātus noteica sekretariāts un komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!