Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas klubs "Biolars", kas savā laukumā piekāpās latvieša Andreja Baburova pārstāvētajai iepriekšējo piecu gadu līgas čempionvienībai Tallinas "Selver" no Igaunijas.

Spēle noslēdzās ar rezultātu 3-0 (30:28, 25:18, 25:16) "Selver" labā.

Citās svētdienas spēlēs Igaunijas klubu dueļos Rakveres "Grossi" ar 0-3 (19:25, 23:25, 17:25) savā laukumā piekāpās Latvijas sportistu Arta Caica un Valērija Lomakina pārstāvētajai Tartu "Pere Leib" vienībai, bet TTU ar 3-0 (25-16, 25-21, 25-19) viesos pārspēja Veru "Valio" komandu.

Līdz ar to čempionāta kopvērtējumā visaugstāko vietu no Latvijas klubiem ar desmit punktiem piecās spēlēs ieņem "Lāse-R/Rīga", kas atrodas ceturtajā pozīcijā, "Daugavpils Universitāte" ar deviņiem punktiem piecos mačos atrodas pozīciju zemāk, "Poliurs/Ozolnieki" deviņus punktus izcīnījuši septiņās cīņās, ieņemot septīto vietu, savukārt "Biolars" ar astoņiem punktiem sešās spēlēs atrodas astotajā pozīcijā.

Čempionāta līderi ar 17 punktiem sešos mačos ir "Selver" volejbolisti.

Visas desmit komandas regulārajā čempionātā aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņas spēcīgākās iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Kā ziņots, iepriekšējos piecos gados "Schenker" līgā triumfējusi "Selver" vienība, kas šosezon gan palikusi nedaudz vājāka, bet "Poliurs/Ozolnieki" komanda aizvadītajā sezonā turnīru noslēdza trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!