Otrdien, 15. novembrī, notika "Cewood" Latvijas kausa 2022 izloze volejbolā, kur lietu kārtību noskaidroja septiņas vīriešu komandas un piecas sieviešu komandas. Sacensības sāksies 30. novembrī ar ceturtdaļfināliem un noslēgsies 16.-17. decembrī ar vērienīgu finālu dienu "Rimi" Olimpiskajā centrā, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Vīriešiem ar pirmo numuru izsēti iepriekšējās sezonas Latvijas kausa ieguvēji SK "Jēkabpils Lūši", bet otro numuru izpelnījās pašreizējie valsts vicečempioni RTU Robežsardze/"Jūrmala". Šeit sacentīsies arī Baltijas līgas komanda Ezerzeme/ DU, "Optibet" Latvijas čempionāta pārstāvji VK "Jelgava", VK "Vecumnieki" un VK "Augšdaugava", kā arī SK "Nuki/Sigulda" no Entuziastu Volejbola līgas.

Sievietēm ar pirmo numuru izliktas pagājušā gada Latvijas kausa ieguvējas VK "Jelgava", savukārt otrais numurs tika piešķirts pašreizējām valsts čempionēm RVS/LU. Šoreiz kausa izcīņā piedalīsies arī "Optibet" Baltijas līgas komandas RSU/MSĢ un "SuFA klubs"/DU, kā arī VK "Gulbene" no "Optibet" Latvijas čempionāta.

Ceturtdaļfināla stadijā vienības aizvadīs pa divām spēlēm - pirmais mačs notiks zemākā reitinga komandas laukumā, bet otrā cīņa norisināsies augstākā reitinga komandas laukumā. Ja pēc minētajām divām spēlēm bilance būs 1-1, tiks aizvadīts zelta sets līdz 25 punktiem ar divu punktu pārsvaram.

Šogad ceturtdaļfināli notiks 30. novembrī un 7. decembrī. Ņemot vērā komandu skaitu, ne visiem būs jāsacenšas ceturtdaļfinālos. SK "Jēkabpils Lūši", kā arī sieviešu komandas VK "Jelgava", RVS/LU un "SuFA klubs"/DU sāks ar pusfinālu. Pusfinālā vīriešu komandām jēkabpilieši spēlēs pret SK "Nuki/Sigulda" un VK "Vecumnieki" dueļa uzvarētājiem, savukārt sieviešu konkurencē jelgavnieces cīnīsies pret VK "Gulbene" un RSU/MSĢ dueļa uzvarētājām.

Ceturtdaļfinālu pirmās spēles
30.11. VK "Gulbene" – RSU/MSĢ (sievietes)
30.11. VK "Jelgava" – RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" (vīrieši)
30.11. VK "Augšdaugava" – DU/"Ezerzeme" (vīrieši)
30.11. SK "Nuki/Sigulda" – VK "Vecumnieki" (vīrieši)

Latvijas kausa pusfināli un fināli ieplānoti attiecīgi 16. un 17. decembrī "Rimi" Olimpiskajā centrā. Pusfināliem varēs sekot līdzi "Best4Sport" un "Volejbols Latvija" "YouTube" kanālā, sieviešu finālu pārraidīs "LSM.lv", bet vīriešu finālu būs iespējams vērot LTV7.

"Cewood" Latvijas kausa 2022 ieguvēji izcīnīs tiesības startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizētajās Eiropas kausu izcīņas sacensībās 2023./2024. gada sezonā, ja Latvijas Volejbola federācijai tiks piešķirtas attiecīgās kvotas.

16. un 17. decembrī norisināsies lielie fināli ne tikai pieaugušajiem, bet arī jauniešiem. Jauniešu konkurencē, jo tiks aizvadīti Latvijas kausa fināli arī klasiskajā volejbolā gan zēniem, gan meitenēm U14, U16 un U19 vecuma grupās un pludmales volejbolā gan zēniem, gan meitenēm U14, U16 un U18 vecuma grupās.

2021. gada decembrī "Cewood" Latvijas kausa fināli izvērtās saspringti - Zemgales Olimpiskajā centrā VK "Jelgava" volejbolistes ar 3-2 (25:20, 23:25, 27:25, 20:25, 15:8) pārspēja RSU/MVS, bet vīriešu izšķirošajā mačā SK "Jēkabpils Lūši" volejbolisti ar 3-2 (25:20, 20:25, 16:25, 25:14, 15:13) pieveica RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!