Foto: FIVB

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien ar graujošu uzvaru iesāka Maskavā notiekošo Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīru, bet grupu turnīra otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Aizvadītajā nedēļā Maskavā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja Eiropas čempionu titulu, bet ceturtdien H apakšgrupas spēlē 25 minūšu laikā ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:11) sagrāva ķīnietes Čenu Sue/Sjiņsjiņu Vanu. Latvietes turnīrā izliktas ar devīto numuru, bet ķīnietes – ar 24.

Savukārt cīņā par pirmo vietu H apakšgrupā Graudiņa/Kravčenoka ar 0-2 (15:21, 15:21) atzina Krievijas dueta Jekaterina Birlova/Jevgeņija Ukolova pārākumu. Pretinieces turnīrā izsētas ar astoto numuru.

Abi pāri šosezon jau bija vienreiz spēlējuši, kad tie tikās Hamburgā notiekošajā 2019. gada pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs. Toreiz Graudiņa/Kravčenoka bija pārākas ar 2-0 (22:20, 21:19), izcīnot iespēju kvalificēties astotdaļfinālam, kurā latvietēm turnīrs arī beidzās ar zaudējumu.

Latvijas duetam Maskavas turnīrs turpināsies piektdien, kad volejbolistes piedalīsies izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē.

Ceturtdien turnīru uzsāka arī vienīgais Latvijas vīriešu duets pamatturnīrā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar rezultātu 2-1 (15:21, 26:24, 15:12) pārspēja kanādiešus Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuriem piešķirts 15. numurs.

Volejbolistiem pulksten 18. paredzēta spēle pret brazīliešiem Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuri izlikti ar otro numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!