Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs ceturtdien nepārvarēja Kualalumpurā notiekošā Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma pamatturnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu.

Vispirms ceturtdien pamatsacenībās ar 28.numuru izliktie Finsters/Solovejs E grupas noslēdzošajā mačā ar 2-1 (15:21, 21:16, 15:12) uzvarēja ar 21.numuru izliktos taizemiešus Nutanonu Inkjevu un Sedtavatu Padsavutu, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Pirms tam grupas pirmajā spēlē Latvijas duets ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) pārliecinoši piekāpās itāļiem Enriko Rosi un Adrianam Karambulam, kuri izlikti ar piekto numuru.

Savukārt pēc tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Finsters/Solovejs pārliecinoši ar 0-2 (17:21, 12:21) piekāpās šveiciešiem Niko Bēleru/Marko Kratigeru, kuri izlikti ar sesto numuru.

Tādējādi turnīru Kualalumpurā duets noslēdzis dalītā 17.vietā.

Pamatturnīrā piedalījās 32 dueti, kuri bija sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien Finsters/Solovejs izcīnīja divas uzvaras un pārvarēja kvalifikāciju, kamēr tas nebija pa spēkam citam Latvijas duetam Mihailam Samoilovam/Matīsam Gabduļlinam.

Kualalumpurā notiekošais turnīrs pludmales volejbolistiem ir pēdējā iespēja kvalificēties šovasar gaidāmajam pasaules čempionātam.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!