Foto: CEV
Latvijas pludmales volejbolisti Kristiāns Fokerots un Gustavs Auziņš ceturtdien Eiropas U-18 pludmales volejbola čempionāta pirmajā spēlē tika pie panākuma.

Ar otro numuru izsētais Latvijas duets B apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:10) guva panākumu pār Kipras pāri Stamatiss Savidess/Aleksis Savidis (31.).

Dienas otrajā spēlē Fokerots/Auziņš stāsies pretī bulgāriem Aleksanderam Canevam un Jasenam Staņevam (18.).

Sieviešu turnīrā ar 22. numuru izliktās Līva Ēbere un Deniela Konstantinova sacensības sāka ar neveiksmi, ar rezultātu 0-2 (19:21, 18:21) piekāpjoties Čehijas pārim Katerinai un Annai Pavelkovām (11.).

Savukārt otrajā mačā viņas ar 2-0 (21:16, 21:17) guva virsroku pār slovēnietēm Rimu Posedelu un Zoju Kalāru (6.).

Piektdien grupas trešajā duelī pretī stāsies grieķietes Eleftērija Fetfadzi/Janna Kondzedaki (27.).

Sieviešu un vīriešu turnīros 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem pāriem katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas trīs labākās komandas.

Grupu spēles tiks aizvadītas šodien un rīt, kam piektdien sekos arī pirmās izslēgšanas spēles. Sestdien paredzēti ceturtdaļfināla mači, bet svētdien sacensības noslēgsies ar pusfinālu un finālu.

Pērn Ļubļanā Zaiga Kalvāne/Daniela Konstantinova apakšgrupā uzvarēja vienā no trim cīņām, meistarsacīkstēs ieņemot dalītu 25.vietu, kamēr Fokerotam un Auziņam izdevās izcīnīt bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!