Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Meksikā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīru iesāka ar zaudējumu.

Ar 13.numuru turnīrā izliktais Latvijas duets D apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 (25:27, 18:21) piekāpās Cinjai Tilmanai/Šantalei Laburērai no Vācijas, kurām piešķirts 20.numurs.

Līdz pat pašai pirmā seta galotnei neviens no pāriem nespēja iekrāt lielu pārsvaru, rezultāta tablo neizšķirtu vēstot 20 reizes. Seta galotnē Latvijas duets bija vadībā ar 20:18, taču neizmantoja iespēju izcīnīt uzvaru. Pēc neizšķirta 20:20 abiem duetiem bija vairākas iespējas servēt par uzvaru setā, ko pēc ilgākas cīņas beidzot izdarīja Tilamana/Labuēra, viņām izcīnot uzvaru ar 27:25.

Otrajā setā spēles grožus ciešāk satvēra vācietes, kuras pēc neizšķirta 3:3 uzvarēja nākamos četrus punktus. Seta vidū Tilmana/Labuēra spēja panākt pat sešu punktu vadību (11:5), taču Graudiņa/Kravčenoka brīdi vēlāk uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas un nokārtoja 13:14. Turpinājumā vācietes vēlreiz ieguva četru punktu pārsvaru un neļāva vairs pretiniecēm pietuvoties līdz viena punkta deficītam, spēlē svinot panākumu ar 2-0 (27:25, 21:18).

Sestdien Graudiņa/Kravčenoka aizvadīs vēl vienu apakšgrupas turnīra maču, kurā uzvara ļaus sasniegt izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Otrais Pasaules kausa etaps Kankunā noritēs līdz 26.aprīlim, bet trešais - no 28.aprīļa līdz 2.maijam.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā Meksikas pilsētā Kankunā svinēja uzvaru pirmajā apakšgrupu turnīra mačā.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar 18.numuru, B apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:19, 21:17) uzvarēja Vācijas pāri Nilsu Ēleru/Larsu Flīgenu. Zaudētājiem piešķirts 15.numurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!