Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Maskavā sākumā smaga cīņā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, bet vēlāk nodrošināja sev vietu arī pusfinālā.

Latvijas pāris, kas čempionātā izlikts ar 20. numuru, "play-off" otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (28:26, 21:23, 15:9) pārspēja grieķietes Vasiliku Arvaniti/Pangiotu Karagkuni, kuras izsētas ar 17 .numuru.

Pirmajā setā Latvijas duets ātri panāca drošu pārsvaru (8:3), taču turpinājumā tas tika izsēts un vadībā bija jau pretinieces (18:15). Graudiņa/Kravčenoka guva četrus bezatbildes punktus un atguva vadību. Seta galotnē viņas neizmantoja vairākas setbumbas, tomēr grūtā cīņā ieguva divu punktu pārsvaru (28:26).

Arī otrā seta sākumā bija "šūpoles" – latvietes pēc 0:2 guva četrus bezatbildes punktus, uz ko pretinieces atbildēja ar trim punktiem. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā līdz Latvijas pāris panāca 12:9, taču vēlāk viņas pēc neliela krituma nonāca iedzinējos ar 15:18. Seta nogalē grieķietes tika panāktas, turklāt Latvijas duets atspēlēja divas setbumbas, taču beigās piekāpās ar 21:23.

Tādējādi ceļazīme uz ceturtdaļfinālu izšķīrās trešajā setā. Lai gan tas tika iesākts ar diviem zaudētiem punktiem, Graudiņa/Kravčenoka atbildēja ar septiņiem punktiem un ielika pamatus uzvarai. Setā tika izcīnītā uzvara ar 15:9, kas deva panākumu arī mačā.

Pēc tam ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (21:16, 17:21, 15:10) pārspēja vācietes Šantalu Laburēru/Sandru Itlingeri, kuras bija izliktas ar 12.numuru.

Pirmajā setā Latvijas duetam piederēja neliels pārsvars, kurš seta turpinājumā pieauga, bet jau galotnē iegūts pāris punktu atrāviens, ar ko bija gan, lai gūtu panākumu (21:16). Otro setu veiksmīgāk iesāka vācietes, kuras ātri vien izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr Latvijas duets reabilitējās un drīz vien nonāca vairs viena punkta attālumā - 4:5. Tikmēr tehniskajā pārtraukumā Graudiņa/Kravčenoka devās esot vadībā ar 11:10. Pēc pauzes abi dueti spēkojās līdzīgi (13:13), tomēr tuvojoties seta beigām vadību pārņēma pretinieces (17:14). Iegūtais pārsvars bija pietiekams, lai uzvarētu setu ar 21:17.

Izšķirošajā setā Latvijas duets demonstrēja pārliecinošāku sniegumu un ieguva vadību 4:0, ko arī izdevās noturēt turpinājumā, nonākot soli no uzvaras ceturtdaļfinālā (14:10). Serve par uzvaru nesagādāja problēmas, gūstot panākumu izšķirošajā setā ar 15:10 un visā mačā ar 2-1 (21:16, 17:21, 15:10).

Pusfinālā Latvijas duetam būs jātiekas ar sacensību devīto numuru Lilianu Steineri un Elsu Makmilanu no Spānijas.

Latvijas sieviešu duets apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Jau ziņots, ka vīru sacensību izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs neizgāja laukumā. Latvijas dueti čempionātu noslēdza dalītā 17. vietā.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!