Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien Romā notiekošajā pasaules čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.

Pasaules čempionātā ar trešo numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas spēļu pirmās kārtas duelī ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja polietes Kingu Vojtasiku/Katažinu Kočoleku, kuras izsētas ar 36. numuru.

Pēc līdzīga spēles sākuma Graudiņa/Kravčenoka pārņēma spēles iniciatīvu, kas ļāva iegūt drošu pārsvaru. Graudiņa otrajā pieskārienā raidīja bumbu laukuma stūrī un panāca piecu punktu pārsvaru, bet uzreiz pēc tam netveramu servi izpildīja Kravčenoka (10:4). Polijas volejbolistes ar cīņassparu pietuvojās līdz divu punktu deficītam. Latvijas volejbolistes gan nepieļāva pretinieču atspēlēšanos un nākamajās epizodēs turēja pretinieces četru punktu attālumā. Pie rezultāta 20:16 Graudiņa/Kravčenoka ieguva setbumbu, taču sīkas neprecizitātes neļāva noslēgt setu, un polietes trīs punktus atspēlēja. Pēc pieprasītā pārtraukuma Graudiņa apspēlēja bloku un guva svarīgo punktu.

Otrais sets ritēja punkts punktā, līdz Graudiņa/Kravčenoka guva divus punktus pēc kārtas. Vispirms Graudiņa pie tīkla nospēlēja precīzi, bet tad veiksmīga serve vēlreiz izdevās Kravčenokai. Brīdi vēlāk Kravčenoka ar neparastu sitienu palielināja savas komandas pārsvaru, bet nākamajā epizodē Graudiņa lieliski darbojās blokā (12:8). Seta galotnē polietēm atkal izdevās radīt intrigu, pie rezultāta 15:19 gūstot nākamos trīs punktus. Latvietes pēc panāca mačbumbu, bet ar pirmo piegājienu to nerealizēja. Noslēgumā Graudiņa pārsita bumbu pāri blokam un noslēdza maču.

Grupu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka vispirms ar 2-0 (21:13, 21:7) pārspēja Marokas spēlētājas Imānu Seruālu/Siādu Mahasīnu, bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 21:11) uzvarēja japānietes japānietes Miku Išī un Sajaku Mizoi. Graudiņa/Kravčenoka grupu turnīru noslēdza ar zaudējumu 0-2 (19:21, 13:21) šveicietēm Joanai Heidrihai un Anukai Veržē-Deprē.

Jau vēstīts, ka izslēgšanas spēļu pirmo kārtu nepārvarēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!