Foto: Publicitātes foto
Baltijas līgā volejbolā sievietēm "Jelgava/LLU" komanda viesos ar 3-1 (25:18, 25:14, 19:25, 27:25) pieveica "miLATss" vienību, svinot piekto panākumu līgā pēc kārtas. Turklāt visas piecas uzvaras Jelgavas komanda guvusi viesos, un trīs no tām ir izcīnītas piecos setos.

"Nebija nemaz tik viegli gūt uzvaru Daugavpilī," pēc spēles pastāstīja Jelgavas vienības galvenais treneris Jānis Leitis. "Trešajā setā mājinieces mūs noservēja vienos vārtos. Un arī ceturtajā setā mums paveicās, bet mierīgi varēja būt arī piektais sets."

Panākums turnīra tabulas kaimiņieņu spēlē ļāva jelgavniecēm ar 12 punktiem 6 spēlēs nostiprināties turnīra tabulas ceturtajā vietā. Priekšā ar 16 punktiem 7 spēlēs ir Rīgas Volejbola skolas vienība, bet piektajā ar 6 punktiem 6 mačos - "miLATss".

"Kolektīvā mums viena spēlētāja otru labi pazīst, un šogad mums klāt nākusi vēl viena laba cēlāja Elvita Dolotova, kura ir Latvijas valstsvienības pamatcēlāja," panākumus šosezon skaidroja Leitis. "Elvita tāpat kā Alise Švarca labi organizē spēli, turklāt ir kā saspēles vadītāja un treneris laukumā. Mums ir jaudīga ceturtā zona ar Līgu Plāti, kapteini Lindu Liniņu un šovasar pievienojušos Dārtu Lūsi. Tāpat labi centri, kuri gan ir tikai divi. Libero pozīcijā pēc bērna piedzimšanas atpakaļ ir Kristīne Lece, kas gan pagaidām var palīdzēt tikai mājās. Viņas vīrs ir Latvijas handbola izlases spēlētājs Egils Politers, kurš gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram un daudz braukā apkārt. Tāpēc viņiem ir ļoti stingrs grafiks, kad kurš var trenēties un spēlēt. Trenējamies trīsreiz nedēļā, un meitenes mēģina ļoti apzinīgi apmeklēt treniņus. Treneri gan vienmēr ir divi (smejas)."

Nākamās spēles visām trim Latvijas komandām Baltijas līgā ieplānotas sestdien, 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!