Foto: Latvijas Volejbola federācija
"Credit24" meistarlīgas spēlēs Igaunijā pa diviem zaudējumiem pret spēcīgākajiem ziemeļu kaimiņu klubiem nedēļas nogalē cietusi gan "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", gan VK "Biolars"/"Jelgava" volejbolisti.

Abas Latvijas komandas gaidīja grūts izbraukums ar cīņām pret līgas čempionvienību Tallinas "Selver" un Tartu "Bigbank", kas ir viena no galvenajām pretendentēm uz čempiona titulu šogad. Igauņu vienības apliecināja favorītu statusu, svinot četras uzvaras trijos setos.

Kā pirmā izbraukumā piektdien devās "Biolars"/"Jelgava MSĢ", kas Tallinā ar 0-3 (20:25, 8:25, 17:25) zaudēja "Selver".

Jelgavas vienībā 12 punktus guva Eduards Stieģelis, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju. Mājiniekiem Olivers Oravs sakrāja 11 punktus.

Sestdien jelgavnieki Tartu piekāpās "Bigbank" ar 0-3 (20:25, 12:25, 15:25).

Šoreiz rezultatīvākais viesu rindās ar desmit punktiem bija Sandis Vilcāns, bet Stieģelis guva septiņus punktus. "Bigbank" labā Tāvets Lepiks guva 13 punktus.

MSĢ ikdienā strādājošais treneris Lauris Iecelnieks, kurš vada Jelgavas komandu Baltijas līgas spēlēs, otro reizi uzsāk cīņas līgā ar jauniešu komandu.

"Igaunijā bija pirmās ugunskristības. Tās bija citas klases komandas. Ja būtu visos trijos setos sakrājuši 18-20 punktus, tad ar otro spēli būtu apmierināts. Tomēr otrajā setā ieplīsām," par nedēļas nogali saka Iecelnieks.

"Domāju, ka viss iet saskaņā ar plānu, kā tam ir jānotiek. Audzējam muskuļus. Nav jau pirmā reize ar šādu sākumu. Ar "OC Limbaži"/MSĢ bija tāpat, bet beigās jau izcīnījām pa setam arī pret stiprajiem un pusstiprajiem. Pirmais mērķis mums ir uzvarēts sets," pēc spēlēm pret Igaunijas grandiem stāsta treneris.

Sestdien cīņas Igaunijā pēc tāda paša maršruta uzsāka "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", kas vispirms ar 0-3 (17:25, 20:25, 20:25) piekāpās "Selver", bet svētdien ar 0-3 (18:25, 18:25, 16:25) zaudēja "Bigbank".

Sestdien Jūrmalas kluba labā 13 punktus guva Matīss Gabdulļins, kamēr "Selver" rindās 17 punktus guva Oravs. Svētdien Matīss sakrāja 14 punktus, bet Jānis Teikmanis – deviņus.

Jūrmalnieki ar pieciem zaudējumiem ieņem astoto, bet Jelgavas klubs ar trim zaudējumiem – devīto vietu deviņu komandu konkurencē. Pateicoties divām uzvarām, vadībā ar četriem panākumiem tikpat spēlēs izvirzījusies "Bigbank", apsteidzot Austra Štāla vadīto Klaipēdas "Amber Volley", kam ir trīs uzvaras trijos mačos.

Vēl vienā spēlē nedēļas vidū Avo Kēla vadītais un Toma Švana pārstāvētais "Parnu VK" mājās ar 1:3 (25:23, 14:25, 25:27, 22:25) piekāpās citai Tallinas komandai "TalTech".

Pērnaviešiem pēc dažu spēļu izlaišanas laukumā atkal devās Latvijas izlases kapteinis Švans, sakrājot 16 punktus un dalot rezultatīvākā spēlētāja titulu savā komandā. Viņa kontā pieci ar servi gūti punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!