Foto: LETA
Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas un Igaunijas apvienotajā vīriešu volejbola čempionātā - "Schenker" līgā - gaidāmajā sezonā atgriezīsies komanda no Kuldīgas, pavēstījusi Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Gaidāmajā sezonā sacensībās Latviju pārstāvēs ne tikai ierastās RTU/"Robežsardze", "Biolars"/"Jelgava", "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitātes" komandas, bet arī ASK/"Kuldīga".

Iepriekšējo reizi "Elvi"/"Kuldīga" komanda "Schenker" līgā startēja 2008./2009.gada sezonā, kad arī kļuva par Latvijas vicečempioni.

Savukārt Igauniju jaunās sezonas "Schenker" līgas turnīrā pārstāvēs Tartu "Bigbank", TTU, Tallinas "Selver", "Rakvere", Veru "Danpower", "Parnu" un "Jarvamaa".

Tikmēr jaunā sezona sāksies ar Superkausu, kurā tiksies abu valstu labākās komandas. 27. un 28.septembrī Rīgā, Daugavas sporta namā, gaidāmajās sacensībās Latvijas komandu pusfinālā tiksies RTU/"Robežsardze" (aizvadītās sezonas Latvijas čempioni) un "Biolars"/"Jelgava" (Latvijas kausa ieguvēji), bet Igaunijas komandu pusfinālā sacentīsies TTU (Igaunijas kausa ieguvēji) un Tartu "Bigbank" (Igaunijas čempioni).

Kā zināms, iepriekšējā sezonā no Latvijas klubiem "Schenker" līgas turnīrā vissekmīgāk startēja RTU/"Robežsardze", kas ierindojās trešajā vietā.

Kāda no Latvijas komandām bronzu "Schenker" līgā ieguvusi astoņās no deviņām sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav tikušas jau kopš otrās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!