Foto: LETA
Latvijas studentu vīriešu volejbola izlase sestdien zaudēja Kazaņā notiekošās pasaules Universiādes pirmajā spēlē.

Latvijas komanda, ko trenē Edgars Savickis un pārstāv vairāki pieaugušo izlases kandidāti, ar rezultātu 0-3 (19:25, 20:25, 14:25) piekāpās Ukrainai.

Vienā apakšgrupā ar Latviju ielozēta arī Omāna, Japāna, Taizeme un Alžīrija, tomēr Omānas un Alžīrijas izlases uz turnīru nav ieradušies, kas nozīmē, ka Latvijai apakšgrupā būs vēl tikai divi mači. Kopskaitā Universiādē vīriešiem startē 23 volejbola komandas, kas sadalītas četrās grupās.

Katrā grupā komandas izspēlēs apļa turnīru un pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt trešajās un ceturtajās vietās palikušās komandas spēlēs par 9.-16.vietu, bet apakšgrupu vājākās vienības sacentīsies par 17.-23.vietu.

Sekmīgi airēšanas sacensības sestdien uzsāka latviete Elza Gulbe, kura kvalificējās vieninieku sacensību finālam. Savā priekšsacīkšu braucienā viņa izcīnīja otro vietu un automātiski iekļuva svētdien paredzētajā A finālā.

Vieglsvara laivu neolimpiskajā vieninieku klasē Latvijas sportiste Ludmila Ivanova bija pēdējā, ceturtajā, vietā savā priekšbraucienā, bet sekojošajā gandarījuma braucienā izcīnīja otro vietu un svētdien pusfinālā varēs cīnīties par vietu A finālā.

Sieviešu pārairu divnieku sacensībās Vineta Moča un Madara Strautmane priekšsacīkstēs distanci beidza pēdējā, ceturtajā, vietā, bet gandarījuma braucienā finišēja trešais un arī svētdien pusfinālā cīnīsies par iekļūšanu A finālā.

Tikmēr vīriešu bestūrmaņa divnieku cīņās Kārlis Bileskalns un Renārs Lasks ieņēma piekto vietu priekšsacīkšu braucienā un svētdien pārbraucienā cīnīsies par vietu A finālā.

Savukārt vīriešu vieniniekos Rūdolfs Rumba savā priekšsacīkšu braucienā palika pēdējā, sestajā, pozīcijā, bet pārbraucienā bija ceturtais ātrākais un sacensības noslēgs ar startu C finālā.

Tikmēr boksa sacensībās sestdien kortā izgāja Artūrs Ahmetovs, kuram svara kategorijā līdz 64 kilogramiem dalība sacensībās noslēdza jau pēc pirmās cīņas. Latvijas sportists astotdaļfinālā ar 0:3 piekāpās Mongolijas sportistam Enhzorigam Zorigbātaram.

Vēl no Latvijas bokseriem uz starta plānots doties Artjomam Ramlavam un Ņikotam Versockim.

Kopumā sacensībās, kas ilgs līdz 17.jūlijam, plānojuši piedalīties 120 Latvijas sportisti 20 sporta veidos.

Pasaules Universiādē 27 sporta veidos kopumā sacentīsies 10 442 sportisti - studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!