Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensības Horvātijā Latvijas U-17 volejbolisti piektdien uzsāka ar uzvaru pār mājinieci Horvātiju, raksta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvija svinēja panākumu ar rezultātu 3-1 (25:13, 25:17, 13:25, 25:19).

Pirmajā setā rezultāts strauji auga Latvijas izlases labā, setu Mārča Obrumana vadītajai izlasei uzvarot ar 25:13. Kristers Landzāns jau bija paspējis sakrāt septiņus punktus.

Arī otrā seta sākumā labāk veicās latviešiem, kuri pakāpeniski palielināja rezultāta starpību savā labā, uzvarot setu ar 25:17. Trešajā setā pēc 5:5 sākumā Latvijas volejbolisti iekrita četru punktu bedrē, bet pēc 7:9 zaudēja vēl piecus punktus pēc kārtas – 7:14. Atspēlēties neizdevās – 13:25.

Pēc atslābuma trešajā setā ceturto atkal ar vadību uzsāka latvieši. Seta vidū gan mājinieki panāca neizšķirtu – 10:10, taču uz to Latvijas puiši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, pēc brīža ar Ņikitas Dimitrijeva servi panākot 20:11 un būtībā atrisinot jautājumu par šīs spēles uzvarētājiem. Beidzamo punktu ar bloku guva Landzāns – 25:17.

Latvijai Landzāns sakrāja 19 punktus, pa četriem gūdams ar servi un bloku. 15 punktus guva Kristians Fokerots, 11 – Armands Rokjāns, astoņus – Dimitrijevs, izceļoties ar četriem blokiem, un sešus – Timurs Aisens, pusi punktu sakrādams blokā.

Pretiniekiem 14 punktus guva Luka Buljats.

Mārcis Obrumans pēc spēles intervijā stāsta: "Pirmās darbības laukumā liecināja, ka ar starta drudzi galā esam tikuši labi. Protams, varēja vēl labāk," par spēles sākumu saka Obrumans.

"Negribu teikt, ka mēs ļoti atslābām trešajā setā, taču horvāti labi uzservēja, un mēs ar servēm netikām galā. Arī iepriekšējos setos viņi servēja uz riska robežas. Trešajā setā viņiem serves padevās."

Treneris kādu individuāli izcelt negribēja, uzsverot labu komandas spēli, kas varēja būt vēl labāka. "Individuāli arī ir, kur progresēt. Manuprāt, nospēlējām apmēram 70% savu spēju robežās. Rītdien ir jābūt visiem 100 procentiem, jo Francija ir cita kalibra pretinieks. Bez snieguma uzlabošanas būs grūti cīnīties."

Latvijas izlases vadības štābā kopā ar Obrumanu Horvātijā ir treneri Ģirts Mārtiņsons un Boriss Kolčins. statistiķis Aivis Kokins, kā arī fizioterapeite Ilva Mazure.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā posma sacensības Bibinjē plānotas no 7. līdz 9. maijam. Finālturnīrā iekļūs grupas uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieņēmējas.

Finālturnīrs plānots jūlija vidū Albānijā.

Latvijas U-17 izlases spēļu kalendārs:
7. maijs 18.30 Latvija Horvātija 3-1 (25:13, 25:17, 13:25, 25:19)
8. maijs 21.00 Latvija – Francija
9. maijs 18.30 Latvija – Baltkrievija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!