Foto: Mareks Matisons
Par Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidentu piektdien, 18. janvārī, ievēlēts bijušais AS "Luminor Banka" Korporatīvo klientu pārvaldes vadītājs, pašreizējais investīciju piesaistes kompānijas "Callidus Capital" vecākais finanšu padomnieks Jānis Buks, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar biedrību "Es Par Volejbolu" piedāvā LVF biedru kopsapulces tiešraidi.

LVF biedru kopsapulcē piedalījās 57 no 71 organizācijas biedra. Par Buku no klātesošajiem nobalsoja 45, astoņi atturējās, bet pret bija viens biedrs. Tā kā šīs bija ārkārtas vēlēšanas, tad Buks vadīs LVF tuvākos divus gadus, pēc kā notiks kārtējās LVF prezidenta vēlēšanas.
LVF kopsapulces sākumā uzrunu kā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pārstāvis teica LVF valdes loceklis un viceprezidents Māris Pēkalis. Viņš uzskata, ka Latvijas volejbolā ir jābūt pārmaiņām un ir labi, ka nāk jauni cilvēki, tomēr veltīja skarbu kritiku pašreizējās LVF vadības opozīcijai – biedrībai "Es Par volejbolu". Viņš uzskata, ka pēdējo divu gadu laikā pret LVF veikta apzināta un mērķtiecīga nomelnošanas kampaņa, par ko ir dzirdēts arī CEV. Tieši EPV rīcība, tiesājoties ar LVF, ir devusi triecienu Latvijas volejbolam, uzskata Pēkalis.

Līdzšinējais LVF viceprezidents mēneša laikā tā arī nebija atradis laiku, lai tiktos ar vienīgo LVF prezidenta amata kandidātu Buku. Tomēr tas netraucēja Pēkalim veltīt bažas par Buka atbilstību, jo viņam radušās aizdomas, ka Buka darbību ietekmēs EPV un tās vadītājs Kaspars Timermanis.

Savukārt amatu atstājošais Sausnītis izvairījās no opozīcijas skarbas kritizēšanas, savā uzrunā kopsapulci un svītras pavilkšanu vadīšanas ciklam pasniedza "kā svētkus par labi paveiktajiem darbiem". Viņa uzskatā, volejbols un tā atbalstītāju skaits pēdējos gados tikai audzis, bet atzina trīs "neražas" savā laikā – "Murjāņi, televīzija un Mežaparks". Tiesa, Sausnītis nekonkretizēja, kas slēpjas zem šiem vārdiem.

Līdzšinējais LVF prezidents Sausnītis par aiziešanu no amata paziņoja pērnā gada novembrī, savā pēdējā termiņā nostrādājot pusotru gadu. Bet pirmo reizi Sausnītis LVF prezidenta amatu ieņēma no 2004. līdz 2008. gadam, tad LVF vadīja Almers Ludviks, bet amatā Sausnītis atgriezās 2013. gada janvārī.

Kopā ar Sausnīti par aiziešanu no LVF valdes paziņoja viens tās dalībnieks, bet pēdējā mēneša laikā pirms LVF kongresa atlūgumus iesnieguši visi pārējie valdes locekļi. Tādējādi tika pārvēlēta arī visa valde, kurā līdz šim kopā ar Sausnīti strādāja Pēkalis, Andris Rāviņš, Ainārs Mežulis, Elmārs Rudovičs, Vadims Jerošenko, Boriss Kolčins, Aivis Mirbahs un Jānis Trupovnieks.

Viņu vietā LVF valdē turpmākos divus gadus strādās Māris Trušelis, Jānis Valerts, Indulis Laškovs, Andris Blaka, Toms Reiziņš, Kaspars Timermanis, Linda Mežgaile un Andris Konošonoks. Par jauno valdi nobalsoja 48, atturējās - trīs, bet pret bija divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!