Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola pāris Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs ceturtdien Kanādas pilsētā Edmontonā izcīnīja uzvaru Pasaules tūres triju zvaigžņu posma pirmajā apakšgrupas spēlē.

Pamatsacensībās ar 24.numuru izliktie Samoilovs/Solovejs pirmajā H apakšgrupas spēlē ar 2-1 (15:21, 22:20, 15:5) pārspēja sacensību devīto numuru Kusti Nelvaku un Martu Tīsāru no Igaunijas. Piektdien Latvijas duets aizvadīs otro spēli, kurā spēkosies ar Francijas pāri Kvinsī Ajē un Arno Ratu, kuriem šajā posmā piešķirts 25.numurs.

Atlasē ar otro numuru izliktajiem Samoilovam/Solovejam bija jāpiedalās vien izšķirošajā - otrajā - kvalifikācijas kārtā, kur viņi droši ar 2-0 (21:16, 21:16) pārspēja ar 18.numuru izliktos zviedrus Ludvigu Simonsonu/Aleksandru Hermanu.

M.Samoilovs/Solovejs ir vienīgie Latvijas pludmales volejbolisti Edmontonā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!