Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda sestdien Francijā notiekošo CEV "Satellite" sērijas turnīru noslēdza septītajā vietā.

Latvijas sportisti pamatturnīrā bija izlikti ar pirmo numuru, tomēr jau pēc pirmā mača nokļuva tā sauktajā zaudētāju zarā, jo ar rezultātu 2-3 (20:22, 9:11, 11:5, 11:5, 5:11) piekāpās Francijas sportistiem Žanam Babtistem Dagerem un Janikam Salveti, kuriem sacensībās ticis vien 16.numurs. Šis mačs ilga 54 minūtes un joprojām ir ilgākais turnīrā.

Nākamajā spēlē Latvijas sportisti ne mazāk dramatiskā piecu setu cīņā ar 3-2 (11:13, 11:7, 11:6, 7:11, 11:9) pieveica šveiciešus Jonasu Kislingu un Alekseju Pravdžiču, kuri izlikti ar devīto numuru, bet trešajā mačā Pļaviņš un Pēda daudz pārliecinošāk ar 3-0 (11:7, 11:5, 11:9) 24 minūšu laikā uzvarēja spāņus Fransisko Alfredo Marko un Kristianam Garsijam, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Turnīrs gan latviešiem noslēdzās pēc ceturtās cīņas, jo tajā ar 1-3 (9:11, 11:5, 6:11, 6:11) piekāpās francūžiem Endijam Sē un Eduāram Roulendsonam, kuriem sacensībās ir piektais numurs.

Šajās sacensībās eksperimentālā kārtā pirmo reizi tiek izmēģināta maču aizvadīšana līdz uzvarai trīs setos, kur seti notiek līdz iegūtiem 11 punktiem vai divu punktu pārsvaram.

Pļaviņš gan jau izteicies, ka pēc sezonas spēlētāji, visticamāk, neapstiprinās šādu izspēles sistēmu. "Seti ir pārāk īsi, lai kaut ko izdomātu. Vai nu aiziet vai nē. Spēles gaitu lauzt nevar," savā tvitera kontā raksta olimpiskais medaļnieks.

Kā ziņots, Anete Krastiņa un Jana Jaudzema ceturtdien nespēja pārvarēt "Satellite" kvalifikācijas kārtu un no sacensībām izstājās.

Pļaviņš pagājušajā nedēļā uz vienu turnīru atjaunoja sadarbību ar savu iepriekšējo pārinieku Jāni Šmēdiņu, izcīnot trešo vietu Pasaules kausa finālsacensībās. Tikmēr Pēda kopā ar Aleksandru Samoilovu startēja Eiropas čempionāta pirmajā posmā Vācijā, izcīnot dalītu devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!