Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe ceturtdien ar uzvaru sāka Bādenē notiekošo Eiropas U-22 čempionātu.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Latvijas duets F apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:15, 15:12) pārspēja šveicietes Maru Betšartu/Anniku Stēli (27.).

Ceturtdien pēcpusdienā Brailko/Namiķe spēkosies ar nīderlandietēm Raisu Šūnu/Emi van Drīlu (22.), bet piektdien būs mačs ar francūzietēm Klemensu Vjēru/Lu Guēnu (11.).

Turpretī ar zaudējumu meistarsacīkstes sāka ar 28.numuru izsētās Krista Paegle/Kristīne Briede, kuras E apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (17:21, 13:21) atzina vāciešu Svenjas Milleres/Annas Lēnas Grīnes (5.) pārākumu.

Pēcpusdienā pretī stāsies slovēnietes Asja Šena/Lana Zuzeka (12.), bet piektdien būs mačs ar norvēģietēm Frīdu Berntsenu/Emīliji Ulimstadu (21.).

Ceturtdien vēlā pēcpusdienā apakšgrupu turnīru uzsāks nesen spēkus apvienojušie Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis. Čempionātā ar piekto numuru izliktajiem latviešiem E grupas pirmajā mačā būs tikšanās ar bulgāriem Dimitaru Mehandžijski/Dimitaru Vasiļjevu (28.).

Piektdien apakšgrupā būs spēles ar francūžiem Kalvēnu Ajē/Tomu Altviesu (21.) un turkiem Jusufu Ezdemiru/Nedzmi Aiberku Gilliku (12.).

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!