Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piektdien Ķīnā cīņā par iekļūšanu Pekinas "Grand Slam" ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu un palika 9. vietā, bet otrs Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ierindojās 17. vietā.

Samoilovs/Sorokins izslēgšanas turnīru sāka ar uzvaru pār vāciešiem Jonatanu Erdmanu/Kaju Matisiku- 2-0 (21:16, 21:18), taču cīņā par iekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās Nīderlandes duetam Reinders Nummerdoram/Ričardam Šuilam, kuri bija izlikti ar 16.numuru. Tādējādi Latvijas duetam 9.vieta šajā "Grand Slam" turnīrā un iegūti 320 reitinga punkti

Turpretim Pļaviņš/Šmēdiņš pamatturnīra piremās kārtas spēlē trīs setu cīņā piekāpās ASV pārim Džeikobam Gibam/Šonam Rozentālam - 1:2 (17:21, 21:18, 18:20), un turnīru noslēdza 17. pozīcijā, saņemot par to 160 reitinga punktus.

Jau ziņots, ka abi Latvijas pāri gana veiksmīgi nospēlēja grupu kārtā, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Vēlāk piektdien Samoilovs/Sorokins cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar Nīderlandes pāri Reinderu Numerdoru/Rihardu Šuilu.

Pekinā risinās šosezon pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā ir 300 000 ASV dolāru balvu fonds. Uzvarētājus noskaidros sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!