Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pēc atgriešanās dzimtenē no Tuvajiem Austrumiem izjutis, ka Latvijā koronavīrusa "Covid-19" dēļ valda manāms uztraukums, sportists stāsta televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči".

Pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vēl pagājušās nedēļas trešdienā noslēdza dalību Dohas Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā, tā astotdaļfinālā piekāpjoties duetam no Polijas.

"Pirms nedēļas bijām Dohā, Apvienotajos Arābu Emirātos mums bija treniņnometne – tur bija pilnīgi mierīgi," skaidro Samoilovs. "Cilvēki dzīvo savu dzīvi. Atbraucot uz Latviju, sabiedrības uztraukums uzreiz pamanāms no visām pusēm. Gan no draugiem, gan veikalos notiekošais. Vakar vēl sociālos tīklus atvēru, ko turnīru laikā daru mazāk. Tās ir drausmas. Likās – kas vispār pasaulē notiek?"

Katarā notiekošajam turnīram koronavīrusa izplatības dēļ netika pielaisti pārējie divi Latvijas labākie dueti Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs.

Savukārt Samoilovam un Šmēdiņam atceltie turnīri varētu ļaut nodrošināt vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs. Šobrīd Latvijas volejbolisti olimpiskajā rangā atrodas priekšpēdējā vietā, bet vairāki spēcīgi dueti, kuri nav aizvadījuši nepieciešamo posmu skaitu, palikuši bez iespējas sakrāt sev nepieciešamos punktus.

"Protams, komandas, kuras ir uzreiz aiz svītras, ļoti pārdzīvo. Itāļi pārdzīvoja, kad viņus Dohā neielaida koronavīrusa dēļ. Komandas, kuras nevarēja tikt uz Meksiku [uz atcelto turnīru Kankunā], visu nedēļu pirms turnīra bija stresā. Vairāki sāka Starptautiskajai volejbola federācijai (FIVB) rakstīt vēstules – atceliet turnīru, puse no komandām nevar tikt," klāsta Samoilovs.

Pārējie vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka dalību Tokijas spēlēs nodrošināja pērnā gada rudenī.

Saruna ar vienu no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem skaties raidījumā "Hattrick ar Puči" - jau šovakar 21.05 "Helio iTV" kanālā "360TV" un "Shortcut.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!