Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien Meksikas pilsētā Kankunā Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu iesāka ar panākumu, tādējādi jau priekšlaicīgi sev nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

Turnīrā ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-1 (21:14, 20:22, 17:15) uzvarēja čīliešus Marko un Estebanu Grimaltus, kuriem piešķirts 17.numurs.

Pēc drošas uzvaras pirmajā setā Latvijas duets ar nopietnāku pretestību saskārās otrā seta vidū. Samoilovs/Šmēdiņš bija panākuši vadību ar rezultātu 10:7, bet čīlieši uzvarēja nākamās trīs izspēles un panāca neizšķirtu. Līdzīgs rezultāts pēc tam bija vēl deviņas reizes, čīliešiem pašā galotnē spējot izcīnīt divus punktus pēc kārtas un uzvaru setā ar 22:20.

Trešajā setā Latvijas pāris atrāvienu veica pie rezultāta 6:6, savā rīcībā iegūstot nākamos piecus punktus. Cīlieši līdz seta beigām panāca neizšķirtu 14:14 un vēlāk arī 15:15, bet pēdējos divus punktus izcīnīja Latvijas duets.

Pēc Latvijas laika agrā piektdienas rītā Latvijas duets par uzvaru grupā cīnīsies ar olimpisko čempionu Alisonu Seruti un Alvaru Filju no Brazīlijas, kuri izlikti ar pirmo numuru. Uzvaru grupā ļaus izlaist izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Dāmu konkurencē Latvija nav šajā posmā nav pārstāvēta.

Turnīrs Kankunā notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!