Foto: FIBA
Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa ceturtdaļfinālā tiksies ar līdz šim zaudējumu rūgtumu neizjutušo Vāciju, kļuva zināms pēc L grupas pēdējās spēles, kurā Kanāda atspēlējās un ar 88:85 pieveica Spāniju.

Tādējādi Spānija arī gāzta no pasaules spēcīgākās komandas troņa, jo spāņi triumfēja 2019. gada Pasaules kausā.

Latvijas un Vācijas duelis būs trešdien, 6. septembrī, Manilā.

Trešās ceturtdaļas beigās Spānija ar dominējošu sniegumu panāca +12, bet Kanāda atspēlējās un viss tāpat izšķīrās pēdējās minūtēs. Spānijai pēdējās desmit minūtes uzbrukumā bija katastrofālas – aptuveni pusotru minūti pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Eiropas komanda bija guvusi tikai septiņus punktus.

Mača izskaņā Spānija bija spiesta apzināti pārkāpt noteikumus, taču kanādiešu līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs bija nekļūdīgs. Spānijai vēl bija izredzes rezultātu izlīdzināt mača pēdējās sekundēs, bet Abrinesa tālmetiens bija neprecīzs, un Kanāda uzvarēja ar rezultātu 88:85.

Uzvarētāju labā 30 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Gildžess-Aleksandrs, 22 punktus guva Brukss, trāpot visus trīs tālmetienus, bet Rovans Berets guva 16 punktus. Spāņiem 25 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Villijs Ernangomess, 20 punktus guva Santjago Aldama, bet 11 punktus - Avriness.

Pēc piecām spēlēm pa četrām uzvarām L grupā izcīnīja Kanāda un Latvija, pirmo vietu ieņemot Kanādai, bet pa trim uzvarām sakrāja un mājās brauks eksčempione Spānija un Brazīlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!