Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase neticamo sapni jeb Pasaules kausu turpinās trešdien, 6. septembrī, kad ceturtdaļfinālā tiksies ar līdz šim nezaudējušo Vāciju.

Latvijas un Vācijas duelis sāksies pulksten 11:45 pēc Latvijas laika.

Latvija vietu ceturtdaļfinālā un ceļazīmi uz Manilu ieguva pēc pārliecinošās uzvaras pār Brazīliju. Pēc Kanādas uzvaras pār Spāniju otrā posma L grupas noslēgumā Latvija ieņēma otro vietu un ceturtdaļfinālā spēlēs pret K grupas labāko komandu – Vāciju. Vācijas basketbolisti savas grupas pēdējā spēlē cīņā par pirmo vietu pieveica Slovēniju.

Pasaules basketbola superzvaigznes Lukas Dončiča pārstāvētā Slovēnija tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, un arī šīs komandas savu spēli aizvadīs trešdien, 6. septembrī. Slovēnijas un Kanādas duelis risināsies puksten 15:30.

Savukārt 5. septembrī ceturtdaļfināla spēles aizvadīs pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces. "Play off" spēles sāksies 5. septembrī pulksten 11:45 pēc Latvijas laika ar Lietuvas un Serbijas dueli, bet pēc tam 15:40 spēlēs Itālija un ASV.

Pusfinālā Latvijas un Vācijas dueļa uzvarētāji tiksies ar ASV vai Itāliju, bet otrā pusfināla pārī tiksies Lietuvas-Serbijas un Slovēnijas-Kanādas pāru uzvarētājas. Pusfināla spēles notiks piektdienā, 8. septembrī.

Savukārt ceturtdaļfināla pāru zaudētājas turpinās cīņu par 5.-8. vietai, šos "mazos pusfinālus" aizvadot ceturtdien. Sestdien šo pāru komandas aizvadīs spēles par 5. un 7. vietu.

Pasaules kausā tiek sadalītas arī septiņas ceļazīmes uz Pasaules kausu, un šobrīd zināmas piecu ceļazīmju īpašnieces - Amerikas divas labākās komandas ASV un Kanāda, labākā Āzijas komanda Japāna (19. vieta Pasaules kausā), labākā Okeānijas komanda Austrālija (10. vieta Pasaules kausā) un labākā Āfrikas komanda Dienvidsudāna (17. vieta Pasaules kausā).

Tādējādi pēdējās divas tiešās ceļazīmes uz Parīzi sadalīs Eiropas komandas - Latvija, Lietuva, Vācija, Slovēnija, Serbija un Itālija. Pat uzvara ceturtdaļfinālā komandām var nenodrošināt ceļazīmi uz Parīzi un teorētiski pat bronzas medaļu izcīnīšana Eiropas komandai var nedot ceļazīmi uz Parīzi, ja finālā tiksies divas Vecā kontinenta pārstāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!