Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausā futbolā otrdien Katarā vietas astotdaļfinālā nodrošināja Anglijas un ASV izlases, kuras pēc uzvarām principiālās cīņās ieguva pirmās divas vietas B grupā.

B grupas trešās kārtas mačos ASV futbolisti saspringtā un politiskās nokrāsas cīņā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Irānu, kamēr Anglija ar 3:0 (0:0) apspēlēja Velsu.

ASV un Irānas duelis tika gaidīts kā visintriģējošākais, arī tā politiskās nokrāsas dēļ. Cīņa tika aizvadīta spraigi un azartiski, tomēr kontrole un bumba piederēja lielākoties amerikāņiem. Tiesa, tiešām bīstamu momentu bija maz. Vienīgos vārtus 38. minūtē iesita Kristians Pulisiks, kurš skrējienā uz vārtiem izmantoja Seržinju Desta ar galvu atmesto bumbu, no tuvas distances raidot to vārtos.

Šajā epizodē Pulisiks sāpīgi sadūrās ar Irānas vārtsargu, tāpēc traumas dēļ pēc pirmā puslaika tika nomainīts. Kompensācijas laikā gan bumba vēlreiz paviesojās Irānas vārtos, taču Tomitija Veā vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ. Otrajā puslaikā Irānai radās tikai pāris labas iespējas atspēlēties. ASV aizsardzībā spēlēja droši un nosargāja uzvaru arī bez savas lielākās zvaigznes Pulisika.

ASV astotdaļfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Tikmēr Anglijas izlase sev vietu astotdaļfinālā nodrošināja, britu duelī ar 3:0 (0:0) pieveicot Velsu. Tagad astotdaļfinālā angļi 4. decembra vakarā tiksies ar Senegālu.

Anglija pēc neizteiksmīga pirmā puslaika visu "sakārtoja" otrā puslaika sākumā minūtes laikā. 50. minūtē teicami soda sitienu izpildīja Markuss Rešfords, bet pēc minūtes velsieši kļūdījās savā laukuma pusē un Fils Fodens bija precīzs pēc Harija Keina piespēles. 68. minūtē angļi izveidoja lielisku uzbrukumu, Rešfords saņēma izcilu tālo piespēli un pēc individuālas darbības guva savus otros vārtus mačā.

Rešforda otrais vārtu guvums bija vēsturisks Anglijas izlasei – tas bija 100. angļu gols Pasaules kausa finālturnīros.

Portāls "Delfi" piedāvā šo maču teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!